Sport28. marts 2024

Van Aert gennemgår succesfuld operation efter styrt

Den belgiske cykelrytter Wout Van Aert kom godt igennem en operation torsdag efter onsdagens styrt
Wout Van Aert kommer ikke til at køre på cykel i de kommende uger efter et alvorligt styrt i Dwars door Vlaanderen. (Arkivfoto). 
Wout Van Aert kommer ikke til at køre på cykel i de kommende uger efter et alvorligt styrt i Dwars door Vlaanderen. (Arkivfoto).
 Foto: Jasper Jacobs/Ritzau Scanpix

En vellykket operation er overstået for Wout Van Aert, oplyser Visma torsdag på cykelholdets hjemmeside.

Wout Van Aert pådrog sig onsdag flere alvorlige skader efter et vildt styrt i den belgiske brostensklassiker Dwars door Vlaanderen.

Under et døgn senere har den 29-årige belgiske cykelrytter været på operationsbordet.

Visma oplyser i torsdagens kortfattede meddelelse, at Wout Van Aert har brækket brystbenet, kravebenet samt adskillige ribben.

Allerede onsdag skrev det hollandske cykelhold, at Wout Van Aert ville gå glip af de kommende forårsklassikere - heriblandt søndagens Flandern Rundt. Og budskabet er det samme torsdag.

- Det er uklart, hvornår Wout vil være i stand til at køre på cykel igen. De næste få uger vil udelukkende handle om, at han skal komme sig.

- Han vil derfor gå glip af forårsklassikerne. Hans deltagelse i Giro d'Italia er fortsat usikker. Vi vil træffe en beslutning om det i de kommende uger baseret på hans restitution, lyder det fra Visma.

Mads Pedersen var også i asfalten i onsdagens styrt, men danskeren slap med mindre skrammer og forventer selv at deltage i Flandern Rundt.

- En update på mig selv. Hudafskrabninger og en øm krop er helt sikkert på menuen i de kommende dage.

- Men jeg vil gøre mit absolut bedste for at være tilbage på søndag, skriver Mads Pedersen i sit seneste opslag på Instagram.

Sponsoreret indhold