Sport15. januar 2024

Utålmodig Tauson føler sig i topform ved Australian Open

Utålmodigheden har opbygget sig i Clara Tauson efter skadesplagede år, men hun føler sig nu i topform
Danskeren glæder sig til at komme i gang ved Australian Open. 
Danskeren glæder sig til at komme i gang ved Australian Open.
 Foto: Frank Franklin II/ASSOCIATED PRESS

Efter at have døjet med en række skader i de seneste år føler danske Clara Tauson, at hun er tilbage på - og måske endda lidt over - det niveau, hun tidligere har vist.

Det sagde hun på et pressemøde forud for søndagens start på Australian Open.

- Jeg har haft et godt halvt år. Selvfølgelig har jeg lige trukket mig et par gange. Men sådan er det at være elitesportsudøver.

- Vi ligger hele tiden på grænsen med træning-kamp-træning-kamp, så nogle gange sker der lige et eller andet, sagde Tauson.

I midten af november tog Tauson to meget sikre sejre i Luxembourg, inden hun for en sikkerheds skyld trak sig inden tredje kamp med "ubehag i ryggen".

Forinden var hun i september stoppet før tid i to separate turneringer i Kina.

Før starten på Australian Open måtte hun også trække sig fra en turnering i Hobart. Men det var ifølge Tauson selv på grund af udfordringer med kalenderen.

Lige op til var hun nået til semifinalen i Canberra, hvor det blev til nederlag til spanske Nuria Párrizas Díaz.

- Den i Hobart var svær for mig i forhold til at spille semifinale om fredagen og spille i Hobart om lørdagen. Så jeg skulle have rejst og spillet samme dag. Det er ikke helt optimalt, sagde hun.

På grund af skadesproblemerne har Tauson selv mærket utålmodigheden i forhold til at være tilbage på toppen.

- Jeg har ikke nogen tålmodighed overhovedet. Men man skal også se det længere perspektiv i det, for jeg ved også, at hvis jeg rammer mit fulde potentiale, så tror jeg ikke, der er noget problem i at vinde en masse turneringer, sagde Tauson.

Utålmodigheden er dog samtidig en motivationsfaktor.

- Jeg tror, at alle sportsudøvere er utålmodige med deres udvikling, og det er også mange år, vi bruger på det. Selvfølgelig går det nogle gange lidt den anden vej, og når man er utålmodig, kan man godt blive lidt irriteret.

Tauson skal i første runde møde belgiske Greet Minnen, som er nummer 65 på verdensranglisten. Selv er Tauson nummer 100.

Sponsoreret indhold