Sport1. december 2022

Uro i Belgiens trup: Holdkammerat stjal kæresten

Thibaut Courtois og Kevin De Bruyne snakker ikke sammen. Og det skyldes et gammelt trekantdrama mellem de to, og Kevin de Bruynes ekskæreste
Thibaut Courtois (tv.) var sammen med med Caroline Lijnen, mens Kevin De Bruyne (th.) var kærester med hende.
Thibaut Courtois (tv.) var sammen med med Caroline Lijnen, mens Kevin De Bruyne (th.) var kærester med hende.
 Foto: Emmanuel Dunand/AFP/Ritzau Scanpix

Det belgiske landshold står på kanten af en kløft. Og falder de ud over kanten, rammer de bunden og total fiasko.

På trods af at de har gjort, hvad det danske landshold ikke formåede – at vinde en kamp ved VM – så er det belgiske landshold i krise. De har været en skygge af sig selv, og det ser ud til at skydes én ting:

Stjernerne kan ikke lide hinanden, og der dukker flere og flere uvenskaber op i truppen.

Det største uvenskab er nok mellem en af verdens bedste midtbanespillere Kevin De Bruyne og verdens bedste målmand Thibaut Courtois.

Fejden mellem de to stammer fra et vaskeægte trekantdrama.

Tilbage i 2012 var Kevin De Bruyne kærester med en ved navn Caroline Lijnen. Men den lille belgier var hende utro. Med Lijnens bedste veninde.

Kevin De Bruyne blev stillet et ultimatum. Det er mig eller hende. Og her valgte belgieren at blive med kæresten, som også tilgav ham – til dels.

For da Caroline Lijnen var på pigetur i Madrid, faldt hun pludselig i armene på en af Kevin De Bruynes på det tidspunkt bedste venner Thibaut Courtois, der tilmed spillede i samme klub som De Bruyne. Han var på det tidspunkt bare udlejet til spanske Atletico Madrid.

– Jeg tog til Madrid, og selv Kevin (De Bruyne, red.) synes, at det var en god idé. Men der skete noget, der aldrig skulle have været sket, fortalte Caroline Lijnen i 2014 Story Magazine ifølge Daily Mail.

– Jeg havde accepteret, at Kevin og jeg ikke havde haft det godt i et stykke tid, og jeg faldt i armene på Thibaut (Courtois, red.). Den aften gav Thibaut mig noget, som jeg ikke havde fået i de tre år, jeg var sammen med Kevin.

– Jeg kunne snakke med ham om alt, og han havde endda forberedt en lækker middag til mig. Det gjorde Kevin aldrig. Kevin havde Kevin havde været mig utro, og jeg tænkte "Hvorfor skulle jeg ikke også være det?", fortæller hun.

Kevin De Bruyne har senere i sin selvbiografi fortalt om affæren, og at landstræneren faktisk spurgte ham, om han skulle sætte Thibaut Courtois af landsholdet.

"Jeg har ingen ret til at sige, hvem der skal udtages," skriver De Bruyne, der også skriver, at han og Courtois var gode venner før, men nu er alt professionelt.

Ingen af de to fodboldspillere er i dag kærester med Caroline Lijnen.

Flere kontroverser

Ifølge franske L'Équipe har taler de to stjerner ikke sammen i årevis, men det er ikke den eneste kontrovers, der er i omklædningsrummet på det belgiske landshold.

Ifølge det belgiske RTL har der været krisemøde i truppen, fordi atmosfæren i truppen ikke er god.

Michy Batshuayi og Romelu Lukaku taler ikke sammen, og Eden Hazard og Leandro Trossard kan heller ikke lide hinanden.

Derudover opstod der tumult i omklædningsrummet efter de tabte 2-0 til Marocco.

Anfører Eden Hazard kaldte ifølge L'Équipe forsvarsspillerne langsomme, og det tog Jan Vertonghen ikke godt. De to endte i klammerier som stærke Romelu Lukaku var nødt til at bryde op.

Om Belgien kan få harmonien tilbage i truppen og i spillet finder vi ud af onsdag eftermiddag, hvor de spiller en altafgørende kamp mod Kroatien.

Sponsoreret indhold