Sport1. august 2023

Underskriften er sat: Magnus Cort skifter til norsk cykelhold

Magnus Cort har fået en treårig kontrakt i hus, og skal fra årsskiftet repræsentere Uno-X
Danske Magnus Cort skal sprinte for et norsk hold de næste tre år 
Danske Magnus Cort skal sprinte for et norsk hold de næste tre år
 Foto: Ritzau Scanpix

Den danske sprinter Magnus Cort har fremtiden på plads.

Fra 2024-sæsonen skal han køre for det danskerglade norske cykelhold Uno-X. Her har Cort fået en kontrakt, der løber til udgangen af 2026.

Det meddeler det norske hold på det sociale medie X.

Bornholmeren kører aktuelt for EF Pro Cycling, men hans kontrakt med det amerikanske cykelhold udløber ved årets udgang.

Tidligere i karrieren har Cort vundet etaper i alle tre grand tour-løb: en etapesejr i Giro d'Italia, to etapesejre i Tour de France og seks etapesejre i Vuelta a España.

I alt er det blevet til 26 professionelle sejre for den 30-årige dansker.

Den næste vigtige cykelopgave for Magnus Cort foregår i landsholdsregi. Ved det forestående VM i Glasgow skal han forsøge at hjælpe det danske hold til et topresultat i landevejsløbet på søndag.

Siden han i 2014 fik en lærlingeaftale på det daværende Orica GreenEdge - i dag kendt som Jayco - har Cort kørt for et World Tour-hold.

Aktuelt har Uno-X dog kun status af at være et prokontinentalhold, men holdet var med i sommerens Tour de France på et wildcard og har store ambitioner.

Uno-X har flere andre danske ryttere i folden og har været hjemsted for danskere, der også satser på banecykling.

Ud over Cort har fire andre danskere en kontrakt med Uno-X i 2024-sæsonen. Det gælder Louis Bendixen, Carl-Frederik Bevort, William Blume Levy og Marcus Sander Hansen.

I indeværende sæson har holdet også Anthon Charmig, Jonas Gregaard, Niklas Eg, Jacob Hindsgaul, Niklas Larsen og Lasse Norman på kontrakt. De kan stadig nå at forlænge deres kontrakt.

Den aldrende norske topsprinter Alexander Kristoff, der tidligere i karrieren blandt andet har taget den prestigefyldte spurtsejr på Champs-Élysées, kører også for Uno-X.

Sponsoreret indhold