Sport7. september 2023

Ulykkeligt: Filmede sig selv, da han sprang i døden

En hyggelig aften fik en tragisk udgang for den tidligere OL-snowboarder. Han blev først fundet tre måneder efter sin død
Lundmark deltog ved De Olympiske Lege i 2006 i Torino.
Lundmark deltog ved De Olympiske Lege i 2006 i Torino.
 Foto: Lionel Cironneau/ASSOCIATED PRESS

Den svenske snowboarder Micael Lundmark filmede i juni sin egen død, og hans lig blev først fundet tre måneder senere.

Det tragiske scenarie udspillede sig i sommer - en mørk aftentime omkring midnat. 36-årige Michael Lundmark havde tilbragt en hyggelig aften med nogle venner, og på vej hjem besluttede de sig for at bade.

Vennerne havde talt om at hoppe i Riddarfjärden - en del af den stockholmske skærgård. Men de skulle hoppe fra broen Västerbron, der forbinder øerne Långholmen og Kungsholmen.

Lundmark var frisk på at være første mand i vandet. Han besluttede sig for at forcere et hegn og klatre ud på de høje piller af den 20 meter høje bro. Her tog han sin mobiltelefon frem og trykkede 'optag'.

I stedet for at vente på sine venner, besluttede Michael at tage springet alene. Det skulle blive sidste gang, de så ham i live.

- Der lød et kæmpe brag, da han landede.

- Som jeg så det, var det ikke en klokkeren landing. Det var for mørkt, fortæller Lundmarks ven Oscar til den svenske avis Expressen.

Den urolige venneflok ventede på, at Lundmark skulle dukke op igen, men det skete aldrig.

- Der gik fem sekunder, fra vi tænkte, at nu burde han være oppe, til der udbrød fuldstændig panik.

- Der forstod vi, at det var gået helt galt. Enten kommer man op med det samme, eller også kommer man ikke op, forklarer Oscar.

Kort efter blev politiet tilkaldt, og en stor redningsaktion blev sat i gang - men forgæves. Michael Lundmarks lig blev ikke fundet før 27. august. Godt en kilometer fra det sted, hvor han var hoppet i vandet.

Vil ikke se optagelsen

Michaels søster, Evelin, skulle kort efter broderens ulykke giftes, men han var stadig forsvundet, da brylluppet fandt sted: - Det føles så forfærdeligt. Hvordan fanden skal man kunne begrave sin lillebror, spørger Evelin.

Fra politiet har hun fået sin brors telefon. De har fortalt hende, at den indeholder en video af episoden, hvor han hopper i døden.

- Jeg har forsøgt at låse den op en enkelt gang med en pinkode, men den er ikke let at gætte. Men jeg vil heller ikke se optagelsen. Det ville have været for forfærdeligt, siger Evelina Lundmark.

Michael Lundmark repræsenterede Sverige ved vinter-OL i Torino i 2006 i snowboard-disciplinen halfpipe.

Sponsoreret indhold