Sport20. april 2023

Ultraløber diskvalificeret i vildt løb: Kørte fire kilometer i bil

Joasia Zakrzewski er blevet diskvalificeret fra et vildt 80-kilometers løb, efter hun tog noget af ruten i bil
Joasia Zakrzewski (tv.) mdtog medalje og trofæ for tredjepladsen, selv om hun ikke længere var en del af konkurrencen. Hun lod sig også fotografere med løbets nummer to Emily Newton (th.).
Joasia Zakrzewski (tv.) mdtog medalje og trofæ for tredjepladsen, selv om hun ikke længere var en del af konkurrencen. Hun lod sig også fotografere med løbets nummer to Emily Newton (th.).
 Foto: Facebook/Manchester to Liverpool Ultra

Der var jubel at spore i ansigtet på den skotsk ultraløber Joasia Zakrzewski, da hun kunne krydse målstregen på tredjepladsen i GB Ultras-løbet fra Manchester til Liverpool på 80,5 kilometer.

Men lykken over podiepladsen varede ikke længe. For nu er hun nemlig blevet diskvalificeret.

Det skriver BBC Scotland.

Under løbet satte den 47-årige sig ind i en bil og kørte i fire kilometer, fordi hun følte sig syg.

Men da hun kom til den næste checkpoint, hvor hun ville trække sig, blev hun opmuntret af løbsofficials, der sagde: "Du vil hade sig selv for at trække dig nu."

Også selv om, at hun ærligt fortalte, at hun havde kørt fire kilometer af ruten i bil.

– Jeg blev enig med dem i at fortsætte med løbet men uden for konkurrencen. Jeg sikrede mig, at jeg ikke overhalte løberen foran mig, så jeg ikke forstyrrede hendes løb, fortæller Joasia Zakrzewski, der bor i Australien og var kommet tilbage til Storbritannien dagen før.

Da Joasia Zakrzewski krydsede målstregen fik hun både medalje og trofæ, uden hun sagde noget til det, selv om hun havde trukket sig fra konkurrencen.

– Jeg begik den kæmpe fejl at tage i mod trofæet, og jeg skulle have givet det tilbage. Jeg var træt og jetlagged, og jeg følte mig syg, fortæller hun og uddyber, at hun også fortryder, at hun fik taget billeder med medaljen efter.

Direktøren for GB Ultras-løbet Wayne Drinkwater fortæller, at løbsarrangørerne ikke på noget tidspunkt blev gjort opmærksomme på, at Joasia Zakrzewski havde kørt i bil under løbet, eller at hun ikke deltog i selve løbskonkurrencen mere.

Løbets nye tredjeplads hedder nu Mel Sykes, og hende undskylder Joasia Zakrzewski til over episoden.

– Jeg er ikke en idiot, og jeg vil gerne undskylde til Mel. Det var ikke ondsindet. Det var fejlkommunikation. Mel fik ikke æren ved mål, og jeg er virkelig ked af, at hun ikke fik det, siger Joasia Zakrzewski.

Sponsoreret indhold