Sport3. april 2024 (opd. 3. april 2024)

Ulrik Wilbek reagerer på Mikkel Hansen-exit

Der er særligt tre ting, som Ulrik Wilbek vil huske Mikkel Hansen for
Denmark's coach Ulrik Wilbek (R) talks to his player Mikkel Hansen (L) during the Men's EHF Euro 2012 Handball Championship match Denmark vs Macedonia on January 21, 2012 at the Belgrade Arena. Denmark won 33-32. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Ulrik Wilbek var træner for det danske herrelandshold fra 2005 til 2014.
 Foto: Attila Kisbenedek/AFP/Ritzau Scanpix

Når Mikkel Hansen til sommer stopper sin håndboldkarriere, siger sporten farvel til en af de allerstørste. På nogle punkter endda den største.

Det mener den tidligere landstræner Ulrik Wilbek.

- Vi siger farvel til den spiller, der har haft det største overblik på en håndboldbane og den bedste afleverings- og skudteknik. Det er de tre ting, jeg synes, han specielt er kendt for, siger Ulrik Wilbek.

Han fremhæver Mikkel Hansen for altid at have hovedet hævet for at kunne sætte sine holdkammerater i scene.

- Én ting var, at han selv havde fantastiske skills, men hans evne til at gøre andre spillere bedre, end de i virkeligheden var, med sine afleveringer, er noget af det, der altid har imponeret mig mest, lyder det fra Wilbek.

Han tog Mikkel Hansen med på A-landsholdet i 2007, og året efter var han som 20-årig med til OL.

- Dengang var han en tynd fyr, der manglede fysik, men man kunne se, at der var noget i ham, fortæller Wilbek.

Det var under en træner i tiden i Barcelona, at Mikkel Hansen fik øjnene op for den fysiske del, der bidrog til, at talentet gjorde ham til verdens bedste håndboldspiller.

På den måde mener Wilbek, at Hansen nåede endnu længere, end han havde forventet dengang i 2008.

- Da han kom til Barcelona, gik det rigtigt op for ham, at den fysiske træning var afgørende for at kunne være med helt på toppen. Og det skal jeg så love for, at han gjorde noget ved.

- Han var jo helt sindssygt seriøs, når vi var til mesterskaber. Han lavede styrketræning på de mest mærkelige tidspunkter af døgnet for hele tiden at holde sin krop fit, fortæller Wilbek.

Han var landstræner frem til 2014 og nød godt af Hansens færdigheder i en årrække.

Han husker særligt Hansens mål på frikast efter slutfløjt mod Rusland ved OL i 2008 og så VM i 2011, hvor det blev dansk sølv.

- Her fik han altså virkelig det helt store gennembrud. Og siden var han jo bare den bedste. Længere var den ikke.

Mikkel Hansen har efter skiftet til Aalborg 2022 haft en svær tid med skader og en sygemelding med stress, og spillemæssigt har han ikke nået helt de samme højder som tidligere i karrieren.

Derfor forstår Wilbek da også beslutningen om at stoppe.

- Jeg kender Mikkel, og han vil kun være med, hvis han kan give den alt. Han er super seriøs og vil være den bedste, så det er fint at stoppe, mens han stadig kan gøre en forskel.

Om der på sigt kan ligge en fremtid for Hansen inden for håndbold, er Wilbek i tvivl om.

- Det er svært at sige. Han vil helt sikkert kunne instruere helt fantastisk, men han er jo ikke som sådan en leder, lyder det fra Wilbek.

36-årige Mikkel Hansen spiller sæsonen færdig for Aalborg og håber at sætte karrierepunktum med OL i Paris til sommer.

Sponsoreret indhold