Sport9. april 2024 (opd. 9. april 2024)

Uefa overvejer at gentage coronasucces til EM

Det kan komme spillere på udtagelsesvippen til gode, hvis trupperne går fra 23 til 26 spillere ved EM til sommer
Den danske startopstilling i venskabskampen mellem Danmark og Færøerne på Brøndby Stadion, tirsdag den 26 marts 2024. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Flere spillere fra Danmarks seneste startopstilling risikerer ikke at klare cuttet til EM, men udvides grundtruppen fra 23 til 26 spillere øges chancerne en smule.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Efter planen skal Kasper Hjulmand og de øvrige 23 landstrænere udtage 23 spillere til sommerens EM-slutrunde i fodbold, men måske kan de se frem til at få yderligere tre spillere med til Tyskland.

I hvert fald overvejer Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) at udvide, så trupperne kan tælle 26 spillere.

Det skriver britiske Independent på baggrund af en udtalelse fra Uefa.

Da man ved EM 2020, der blev afviklet forsinket i 2021, valgte at udvide fra 23 til 26 spillere, var det på grund af coronapandemien, der havde skabt et meget presset kampprogram op til EM.

Ifølge Uefa udtrykker et flertal blandt de 24 landstrænere ved EM et ønske om en gentagelse denne sommer.

- Nogle udtrykker ønske om at øge truppens størrelse med flere valgmuligheder grundet truslen om skader og de intense, fysiske krav, der stilles til spillerne, lyder det fra Uefa.

Enkelt landstrænere har dog modsatte holdning, da de mener, at det kan være udfordrende at afvikle træning med et større antal spillere, og de peger også på det økonomiske aspekt i at have flere spillere med.

- Uefa har noteret sig de forskellige meninger og synspunkter, og en endelig beslutning vil blive truffet i de kommende uger, oplyser Uefa.

Forslaget skal nu op på et møde i Uefas landsholdsudvalg den 22. april og senere i Uefas eksekutivkomité.

Trupperne skal være udtaget senest 7. juni.

EM spilles fra 14. juni til 14. juli.

Danmark er i gruppe med Slovenien, England og Serbien.

Sponsoreret indhold