Sport23. oktober 2023

Udtaler sig om Holger Rune-krise: Han kæmper med tanker og dæmoner

Krisen på banen er blevet til en mental krise for Holger Rune. Det mener tennisekspert
Tennis - ATP Masters 1000 - Shanghai Masters - Qizhong Forest Sports City Arena, Shanghai, China - October 6, 2023 Denmark's Holger Rune at his Round of 64 match against Brandon Nakashima of the U.S. REUTERS/Aly Song
Holger Rune mangler selvtillid, og Boris Becker-samarbejde ligner en panikløsning, mener Eurosport-ekspert Michael Mortensen.
 Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix

10 nederlag i de seneste 11 kampe. Med den opsigtsvækkende, negative statistik tager Holger Rune tirsdag hul på ATP 500-turneringen i Basel, hvor han sidste år nåede finalen.

Den 20-årige danske tennisstjerne har slet ikke kunnet finde sit bedste spil efter sommerens Wimbledon.

I en periode drillede ryggen, men selv efter han blev skaden kvit, har resultaterne svigtet, og i flere kampe har Rune lignet en skygge af sig selv.

- Jeg ser en meget bekymret og fortænkt Holger Rune på banen. Han ser ud til at have mange dæmoner og tanker at slås med. Og meget at tage stilling til, som ikke har noget med tennis at gøre, vurderer Michael Mortensen, der er tennisekspert hos Eurosport.

- Der sker for meget uden for banen: Der er mange point at forsvare, der har været skader at forholde sig til og forvirring om trænersituationen.

Mortensen mener også, at det spiller ind, at Rune har fået en kæreste.

- Det fylder noget, selv om han siger, det ikke gør. De fleste husker, hvordan det er at få sin første kæreste. Tankerne er et andet sted, og det gør måske ikke lige så ondt at tabe en kamp. Sådan er livet, og man er nødt til at tage stilling til livet på godt og ondt.

Fakta er, at Rune siden juli har tabt og tabt og endda til lavt rangerede spillere. Syv af dem har ligget uden for top-50, tre af dem uden for top-100.

- Jeg forstår, hvis nogen undrer sig, men hvis man som top-10-spiller ikke spiller op til sit bedste, kan man tabe til mange i top-200. Det kan være, man har sovet dårligt, eller har skændtes med kæresten. Er du sårbar, kan du tabe.

- Lige nu kan mange modstandere fornemme, at de har en chance mod Holger, for han mangler selvtillid. Han spiller ikke så instinktivt som tidligere, og han arbejder længere tilbage på banen.

- Der er ikke andet at gøre end at træne hårdt. Forløsningen skal nok indfinde sig, for han har jo ikke glemt, hvordan man spiller tennis. Den kan komme allerede i Basel, hvis han får en succesoplevelse, mener Mortensen.

I jagten på succes har Rune allieret sig med den tyske legende Boris Becker, der bliver en slags supplerende træner til Lars Christensen og i disse uger er med Rune til turneringer i Basel og Paris.

Aftalen med Becker kom i stand, kun lidt mere end en måned efter Rune stoppede samarbejdet med Patrick Mouratoglou for at finde stabilitet og ro med Lars Christensen.

- Jeg synes, at de handler lidt i panik og prøver at finde løsninger nu og her. Man skal passe på med at hive alle mulige ind, fordi de er kapaciteter, som lige skal fikse et problem.

- Jeg ærgrer mig over, at Lars ikke er der nu. Det er ham, der har formet Holger, og ved, hvad Holger har brug for, lyder det fra Mortensen.

Han mener samtidig, at Becker også kan være en god løsning, hvis han bruges på den rigtige måde.

- Jeg håber, at han får en mentorrolle mere end trænerrolle. Han har en livserfaring, som Holger kan lukrere på, fordi han selv prøvede det på egen krop som meget ung spiller.

- Jeg håber, at Becker har nogle virkemidler, der gør, at Holger igen finder sin indre ro og bliver fortrolig med sit eget spil, siger Michael Mortensen.

Rune skal i første runde i Basel tirsdag møde serberen Miomir Kecmanovic. De mødtes også i den forgangne uge, hvor Kecmanovic, der ligger nummer 55 i verden, vandt i to sæt.

Sponsoreret indhold