Sport2. marts 2023

TV 2-vært Jon Pagh debuterer i ny tjans: – Det bliver totalt fedt

TV 2-værten Jon Pagh skal prøve kræfter med cykelsporten, når TV 2 viser Paris-Nice
Jon Pagh har scoret en ny rolle hos TV 2.
Jon Pagh har scoret en ny rolle hos TV 2.
 Foto: Anthon Unger/TV 2

I starten af året blev Jon Pagh præsenteret som ny vært på TV 2, hvor han skiftede fra rivalerne fra TV 3 Sport.

Og det kan godt være, at han primært specialiserer sig i fodbold, men nu debuterer han i en ny tjans på TV 2. Han skal nemlig være vært, når TV 2 viser årets første opgør mellem Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar i cykelløbet Paris-Nice.

– Det er megafedt. Alene Vingegaard og Pogacars duel som hele cykelverden skal følge med i nu, bliver jo en forsmag på sommerens Tour de France. Det er vildt spændende som dansker at være med til at dække, fortæller en glad Jon Pagh til SE og HØR.

Normalt er Jon Pagh vært på SportsNyhederne på TV 2, mens han også dækker landsholdsfodbold. Det kommer han til at fortsætte med, mens han prøver kræfter af med cykelsporten.

– TV 2 spurgte mig, om jeg kunne tænke mig at dække nogle andre sportsgrene. Jeg ville allerhelst lave cykling, hvis det ikke skulle være fodbold, og det synes, de var en god idé, så nu ligger vi ud med Paris-Nice, fortæller han.

Jon Pagh skal ikke kommentere selve løbet, men han skal stå i studiet med eksperterne Rolf Sørensen og Emil Vinjebo, og selv om han ikke er vant til at dække cykling, bliver det ikke helt fremmed for ham.

– Jeg tror egentlig, at jeg kan drage mange erfaringer fra måden, jeg dækker fodbold på, hvor det handler om at stille de rigtige spørgsmål til eksperterne, siger Jon Pagh, der som mange andre danskere er vokset op med, at lyden af Tour de France er lig med lyden af sommer.

Han håber heller ikke, at Paris-Nice bliver sidste gang, at han er på skærmen, når der vises cykelløb på TV 2.

– Det ville være underligt, hvis det er det eneste cykling, jeg skulle komme i nærheden af, men det kan jo være, at jeg er elendig til det, og så må jeg jo bare holde mig til fodbolden, griner han.

Om Jon Pagh bliver en del af TV 2’s ikoniske Tour de France-hold til sommer, er stadig for tidligt at sige. Holdet er slet ikke sat endnu.

– Det kunne godt være, men det skal også passe med de andre ting, jeg laver, siger han.

Paris-Nice starter søndag 5. marts og køres otte dage frem til 12. marts.

Det er ikke alle hold, der har præsenteret rytterne, der skal stille til, men indtil videre står otte danskere på startlisten.

Udover Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) er det Kasper Asgreen (Soudal-Quickstep), Magnus Cort (EF Education-EasyPost) Mads Pedersen og Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo), Søren Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck), Jonas Gregaard og Anthon Charmig (Uno-X).

Sponsoreret indhold