Sport4. april 2024 (opd. 5. april 2024)

Trist Nadal trækker sig fra Monte-Carlo og udskyder comeback

Tre måneder efter sin seneste kamp er Rafael Nadal stadig ikke i stand til at spille turneringer
Det ligner efterhånden et kapløb mod tiden, hvis spanieren skal blive klar til French Open - eller i det hele taget. 
Det ligner efterhånden et kapløb mod tiden, hvis spanieren skal blive klar til French Open - eller i det hele taget.
 Foto: Carl Recine/Ritzau Scanpix

Den spanske tennisstjerne Rafael Nadal kæmper stadig med fysikken og må opgive at deltage i en af sine favoritturneringer.

Torsdag har han meldt afbud til Masters 1000-turneringen Monte-Carlo Masters, der begynder på søndag. Det skriver han på Instagram.

- Hej alle. Sportsligt er det en svær tid for mig. Desværre må jeg meddele, at jeg ikke er i stand til at spille i Monte-Carlo. Min krop vil simpelthen ikke tillade mig det.

- Selv om jeg træner hårdt og giver mig maksimalt hver dag, og min vilje til at konkurrere og spille turneringer igen er stor, så er sandheden, at jeg ikke er i stand til at kunne spille. I har ingen idé om, hvor ærgerlig jeg er over at gå glip af turneringerne i øjeblikket.

- Det eneste, jeg kan gøre, er at acceptere situation og se positivt på fremtiden, skriver 37-årige Nadal.

Den spanske gruskonge er med 11 turneringssejre den med afstand mest vindende spiller i turneringen i Monte-Carlo.

Nadal har ikke spillet en betydende tenniskamp, siden han 5. januar røg ud af en ATP-turnering i Brisbane forud for Australian Open.

I begyndelsen af marts deltog han dog i en lukrativ opvisningskamp mod landsmanden Carlos Alcaraz i Las Vegas, men en stor del af grussæsonen ser altså ud til at smuldre for den 22-foldige grand slam-vinder.

I næsten hele 2023 var spanieren heller ikke i stand til at spille turneringer, og han måtte gennem en hofteoperation. Som følge deraf rangerer den tidligere verdensetter derfor aktuelt som nummer 649 i verden.

Sponsoreret indhold