Sport30. november 2023

Trine Schmidt valgte venner og fester fra: Et selvmål

Den tidligere professionelle cykelrytter fortrød aldrig, at hun valgte cyklen frem for gymnasiefesterne, men sådan har hun det ikke helt længere
35-årige Trine Schmidt vandt to guldmedaljer ved EM i banecykling i Berlin 2017.
35-årige Trine Schmidt vandt to guldmedaljer ved EM i banecykling i Berlin 2017.
 Foto: Elena Hybel Colding

LÆS OGSÅ: Trine Schmidt taler ud om misset OL: - Det er stadig svært

Både som helt ung og gennem sit voksne liv, har Trine Schmidt givet afkald på et "normalt" ungdomsliv med sociale sammenkomster og fester.

Når kammeraterne tog til gymnasiefester og drak sig fulde, så trænede Trine på cyklen - også når det var mørkt, koldt og regnede.

- Jeg tror ikke, jeg tillod mig selv at tænke tanken, at "det her er ikke fedt". Hvis man først gør det, så er der ikke lang tid til, at man stopper, fortæller Trine Schmidt i SE og HØRs sportspodcast Af Banen.

Trine var i gymnasiet en del af Team Danmark-ordningen for at have bedre tid til sin cykling, men hun valgte alligevel at færdiggøre sin uddannelse på tre år.

Droppede sin egen studenterkørsel

Hun ville bare have sin frihed hurtigst muligt, så hun kunne dedikere al sin tid til at blive professionel cykelrytter. Så festerne og venskaberne måtte komme i anden, tredje eller sågar fjerde række.

- Det fyldte ikke særlig meget. Jeg var ikke med ude og køre studenterkørsel. Jeg havde selvfølgelig venner i gymnasiet, men min omgangskreds var primært i cykelsporten.

De fleste voksne med en gymnasial uddannelse kan nok tage sig selv i at blive nostalgiske ved tanken om fest, ballade og studenterkørsel. En dag, som mange husker resten af deres liv. Men sådan havde Trine det ikke.

- Det sagde mig ikke noget, at gå til gymnasiefester - og det er ikke typisk for en sportsmand - men jeg havde den bare aldrig. Jeg var i en bobble og fokuserede kun på at cykle.

Et selvmål

Trine har aldrig fortrudt, at hun jagtede sin drøm. Hun ville være den bedste cykelrytter, hun overhovedet kunne blive. Den slags kræver ofre - dem var hun villig til at gøre.

Hun følte sig ikke forkert eller udenfor undervejs, men i dag ser hun alligevel anderledes på sine ungdomsår.

- I dag, når jeg ser tilbage, så ville jeg ønske, jeg havde været bedre til at pleje min omgangskreds og have andre interesser. Det kan jeg godt mærke i dag, at det nok har været et selvmål i virkeligheden.

Trine Schmidt har været en af Danmarks bedste cykelryttere med både EM og VM-medaljer i trofæskabet. Hun har levet sin drøm, men jagten på de store sejre og succesen har kostet både økonomisk og socialt. Du kan høre hele hendes historie her.

Sponsoreret indhold