Sport22. august 2023

Tricky modstandere venter Axelsen, Antonsen og Gemke ved VM

Alle tre danske herresingler skal levere på deres topniveau, hvis de vil videre til VM's tredje runde
De danske herresingler kom godt fra land i Royal Arena mandag. 
De danske herresingler kom godt fra land i Royal Arena mandag.
 Foto: Ritzau Scanpix

Førstedagen ved badminton-VM var lutter lagkage set med danske briller. To doubler og tre herresingler var i aktion, og det resulterede i fem tosætssejre.

Men for de tre herresingler bliver modstanderne i anden runde af en helt anden kaliber, end dem de mødte mandag.

Sværest bliver det for Rasmus Gemke, som skal møde den stærke kineser Shi Yuqi, der tidligere i år var i All England-finalen. Her må danskeren betragtes som undertippet.

Det er 12.-seedede Anders Antonsen ikke, når han skal møde Malaysias Ng Tze Yong. Selv om der er ti pladser på verdensranglisten i dansk favør imellem dem, ser Antonsen ikke sig selv som favorit.

- Han er en fremadstormende spiller fra Malaysia, så jeg forventer, det bliver en rigtig svær kamp. Den bliver spændende. Jeg glæder mig, men den er helt åben, mener Antonsen.

De to har aldrig tidligere mødt hinanden, så der er heller ikke en masse erfaring, danskeren kan krydre sit taktiske oplæg med.

Den forsvarende verdensmester Viktor Axelsen kan aldrig undslå sig favoritværdigheden, når han går på banen i disse år.

Men er der en spiller, som har formået at drille Axelsen flere gange, er det den 21-årige franskmand Christo Popov. Og det er netop ham, han skal møde i anden runde.

Ganske vist fører Axelsen 5-0 i indbyrdes opgør, men i tre af de fem - senest ved European Games i år - måtte Axelsen gennem tre hårde sæt for at hjemtage sejren.

- De sidste par gange, jeg har mødt ham, har det været en svær størrelse for mig. Jeg har været lidt ude i tovene i to af dem, men fysisk har jeg det meget bedre, end jeg har haft det de to andre gange, jeg har mødt ham, siger Axelsen.

- Jeg glæder mig. Han er en up and coming spiller fra Europa, og dem har vi brug for.

Sponsoreret indhold