Sport22. august 2023

Træner reagerer på Trines stille drøm: Håber Jonas kører alle Grand Tours på et år

Jonas Vingegaards hustru Trine Marie Hansen har en drøm om, at Tour de France-vinderen kører alle tre Grand Tours på et år. Nu kommer hans træner med tøvende svar
Jonas, Trine & lille Frida vendte i dag hjem til kæmpe hyldest i Glyngøre. Først med biltur gennem byen og derefter til hyldest på det lokale stadion. Trine, Jonas og Frida nyder musikken og hinanden.
Trine håber, at Jonas Vingegaard en dag kommer til at køre alle tre Grand Tours på et år.
 Foto: René Schütze

Trine Marie Hansen har en stille drøm, når det kommer til Jonas Vingegaards fremtidige cykelkarriere.

Til B.T. har hun fortalt, at han har nemlig et inderligt ønske om, at han stiller op i alle tre Grand Tours på et år.

Men nu fortæller Jonas Vingegaards træner Tim Heemskerk til B.T., at de slet ikke ved, om det er muligt for den danske Tour de France-vinder at køre både Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a Espana på samme år.

– Det er et svært spørgsmål. Lad os se, hvordan det går i Vueltaen først. Så får vi et svar for fremtiden, siger Tim Heemskerk.

Han fortæller, at det kræver 10 ugers forberedelse at få den bedste version af Jonas Vingegaard, og de på holdet stadig ikke ved, hvordan danskerens kalender vil se ud, hvis han også skal køre sæsonens første Grand Tour, Giro d'Italia.

Der er mange ryttere, der har kørt alle tre Grand Tours på et år. Vingegaards holdkammerat Sepp Kuss kommer med al sandsynlighed til at gøre det i år, da det er bekræftet, at han også stiller til start i Vueltaen.

Men der er aldrig nogen, der har vundet alle tre Grand Tours på et år, og præstationen ser faktisk ud til at være umulig.

Der er dog ingen tvivl om, hvis Jonas Vingegaard forsøger at stille til start i alle tre, vil det også være for at vinde samlet.

Og Tim Heemskerk synes da også, at det er en spændende tanke, men at Jumbo-Vismas tre performance-trænere skal blive enige om, at det kan lade sig gøre.

Jonas Vingegaard kører Vuelta a Espana fra lørdag 26. august, hvor han sammen med Primoz Roglic skal forsøge at vinde Jumbo-Vismas tredje Grand Tour-sejr i år.

Noget der heller aldrig er blevet gjort før.

Sponsoreret indhold