Sport23. oktober 2023

Træner "blev hængt": - Det er langt over stregen

Den tidligere Lillestrøm-træner Geir Bakke blev mødt af en grum besked i søndagens kamp mellem Lillestrøm og Vålerenga
Dette banner mødte Geir Bakke, da han gik til pause på Åråsen.
Dette banner mødte Geir Bakke, da han gik til pause på Åråsen.
 Foto: NTB

Lillestrøm vandt søndag eftermiddag 2-0, men det var et banner fra klubbens inkarnerede fans, der løb med overskrifterne i norsk fodbold, da Lillestrøm søndag tog imod Vålerenga på hjemmebane.

Banneret viste en rotte med Vålerenga-træner Geir Bakkes ansigt, der blev hængt. I panden stod der "JUDAS". Derudover havde Lillestrøm-tilhængerne et banner med følgende sætning: "Trøims penge kan kun købe illoyale rotter", der er en henvisning til Vålerengas ejer, Tor Olav Trøim.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-10-23/capture_0.png
Lillestrøms fans har tilsyneladende ikke længere varme følelser for deres tidligere træner, kan man vist roligt konkludere.
 Foto: NTB

Banneret blev hejst lige inden pausen, hvorefter Bakke, omgivet af vagter, blev ført ned i omklædningsrummet.

Et kontroversielt valg

I sommer lavede Geir Bakke et opsigtsvækkende skifte. Den 53-årige træner stoppede i Lillestrøm for at blive cheftræner hos netop rivalen Vålerenga.

Allerede dengang erkendte han, at skiftet var kontroversielt, men at han gik med sin mavefornemmelse:

- Det er et kontroversielt valg, det er der ingen tvivl om. Jeg har været i klubben (Vålerenga) før (som assistenttræner red.). På trods af rivaliseringen er jeg både gul og blå, sagde han med henvisning til Lillestrøms gule trøjer og Vålerengas blå.

Langt over stregen

NRKs ekspert Carl-Erik Torp var chokeret over synet på stadion:

– Det er brutalt. Det er klart, at det er langt over stregen. Jeg kan ikke huske at have set et kraftigere personangreb på den måde. Jeg tænkte: "Åh, det er nok”. Jeg var på en måde chokeret. Der er der mange, der ser det her, og man har et vist ansvar for, at tingene går ordentlig for sig, siger NRK-ekspert Torp.

Accepterer det

Hovedpersonen Geir Bakke tog derimod den grove besked med ophøjet ro efter kampen:

- Nej, jeg havde tre et halvt gode år her (I Lillestrøm red.), med den gale bande bag mig, og nu har jeg valgt at stå udenfor. Jeg accepterer det, det er fint, sagde han til NRK.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-10-23/000_1bj9hz-1920x1280we_0.jpg
Vålerenga-træner Geir Bakke.
 Foto: YORICK JANSENS/Scanpix Denmark

Kampen afbrudt

Kampen mellem Lillestrøm og Vålerenga skulle egentlig være startet søndag klokken 14.30, men på grund af tyk røg fra ulovlig pyroteknik blev kampen først sat i gang ti minutter senere.

I 2. halvleg blev kampen afbrudt to gange, og gang på gang, senest efter 77 minutter, truede stadionspeakeren med, at kampen ville blive afbrudt, hvis ikke brug af pyroteknik blev stoppet. Det lykkedes dog at gennemføre, og kampen endte som bekendt 2-0 til Lillestrøm.

Sponsoreret indhold