Sport10. marts 2024 (opd. 10. marts 2024)

Tottenham udnytter rødt kort: Knuser Aston Villa 4-0

Efter en målløs første halvleg kom Tottenham stærkt tilbage og sikrede sig en vigtig sejr i kampen om Champions League-pladserne med James Maddison og Brennan Johnson som kampafgørende

Tottenham kan for alvor dufte Champions League i næste sæson.

Søndag tog holdet således en meget vigtig 4-0-sejr på udebane over den primære rival til fjerdepladsen, Aston Villa.

James Maddison og Brennan Johnson scorede til 1-0 og 2-0 inden for få minutter i starten af anden halvleg i et opgør, hvor værterne evnede for lidt og fik det meget svært efter et rødt kort til midtbanespilleren John McGinn.

I overtiden udbyggede Son Heung-min og Timo Werner sejrens størrelse.

Med sejren har Tottenham 53 point for 27 kampe, mens Aston Villa på fjerdepladsen har 55 point for 28 kampe.

Det begyndte ellers nogenlunde for Villa, som i første halvleg holdt Tottenham nede på et minimum af muligheder, men offensivt skabte værterne heller ikke forfærdeligt meget.

Et mønsterangreb førte efter 50 minutter til et indlæg fra Pape Sarr, som James Maddison satte i nettet.

Og få minutter senere pressede Tottenham højt og erobrede bolden, hvilket tillod Brennan Johnson at øge til 2-0 efter Son Heung-Mins oplæg.

Godt ti minutter senere mistede John McGinn hovedet og mejede Destiny Udogie ned, hvilket gav et helt fortjent direkte rødt kort.

Det gav mere plads til Tottenham, og Son Heung-min øgede i overtiden 3-0 efter oplæg fra den velspillende svensker Dejan Kulusevski, inden sydkoreaneren assisterede indskiftede Timo Werners 4-0-træffer.

Pierre-Emile Højbjerg fik de sidste to minutter plus tillægstid for sejrsherrerne.

Andetsteds reddede subtopholdet West Ham akkurat 2-2 i land mod bundholdet Burnley efter et mål i overtiden. Jacob Bruun Larsen spillede første halvleg for Burnley.

Også Brighton holdt sig aktuel til en europæisk billet med 1-0 over Nottingham Forest.