Sport4. februar 2023

Tom Brady gav råd til dansk stjerne

Hjalte Froholdt tilbragte sit første år af karrieren sammen med NFL-legenden Tom Brady
Danskeren har været en del af NFL i 4 år.
Danskeren har været en del af NFL i 4 år.
 Foto: ASSOCIATED PRESS

Hjalte Froholdt har kun været i NFL i fire år, men danskeren kan alligevel prale af at have været på hold med den nok største spiller gennem tiderne.

I sin første sæson i verdens bedste liga for amerikansk fodbold var Froholdt holdkammerat med Tom Brady i New England Patriots.

Her spillede quarterbacken sine første 20 år af karrieren, før han skiftede til Tampa Bay Buccaneers. Onsdag stoppede Brady så endegyldigt den karriere, der bød på hele syv Super Bowl-sejre.

- Det var surrealistisk at spille med den mest kendte spiller i NFL. At se den måde, han trænede og arbejdede konstant, var vildt. Hans forventninger til spillerne på holdet var også utrolig høje, og det fik dig til at spille på et meget højere niveau, når du var på banen med ham, siger danskeren i skriftlig besked.

Brady stoppede først i en alder af 45 år. Ud over sit tårnhøje niveau var han blandt andet kendt for ikke at være bleg for at irettesætte sine holdkammerater, når de ikke levede op til hans standarder.

- Han er en intens spiller på banen, men når det er tid til at slappe af i omklædningsrummet, så er han også bare en af gutterne. Hvilket var fedt at se, fordi han ligesom kunne slå det til og fra, når der var brug for det, siger danskeren.

Da Hjalte Froholdt var førsteårsspiller i ligaen, blev han skadet i Patriots' sidste træningskamp op til sæsonstart.

Det kostede ham hele sæsonen, som samtidig var Bradys sidste i New England. Men den 26-årige fynbo nåede alligevel at opleve mange facetter af quarterbackens tilstedeværelse.

- Det var lidt ærgerligt, at jeg blev skadet i hans sidste sæson i Patriots og aldrig fik muligheden for at spille med ham i en kamp.

- Men jeg har oplevet lidt af det hele. Han har råbt af mig, når jeg lavede et dårligt spil, han støttede mig i omklædningsrummet, da jeg fik min skulderskade, og så har han givet mig gode råd over frokosten, siger han.

Mange spillere og eksperter regner Brady som den bedste nogensinde, og her er Froholdt på linje.

- Jeg synes klart, at han er den største nogensinde. Jeg synes egentlig ikke, at der er så meget at diskutere, siger Froholdt, som i dag er på kontrakt hos Cleveland Browns.

Sponsoreret indhold