Sport18. april 2024 (opd. 18. april 2024)

Tidligere verdensmester Kento Momota stopper karrieren efter OL-misser

Momota nåede at vinde VM-guld to gange og ligge nummer et på verdensranglisten, men de seneste år har topniveauet været svært at finde frem
Kento Momota stopper karrieren, efter at det ikke blev til endnu en OL-kvalifikation.
Kento Momota stopper karrieren, efter at det ikke blev til endnu en OL-kvalifikation.
 Foto: Richard A. Brooks/AFP/Ritzau Scanpix

Den japanske badmintonstjerne Kento Momota er færdig på topplan.

Han har ikke i sinde at spille mere, efter at han har misset kvalifikationen til sommerens OL i Paris.

Den tidligere verdensmester er aldrig helt kommet tilbage på sit topniveau, efter at han i januar 2020 var involveret i et trafikuheld i Malaysia.

Bilens fører omkom, mens Momota slap med brud omkring øjenhulen samt skrammer og mærker over det meste af kroppen. Dengang lød prognosen på to måneders badmintonpause, men pausen blev meget længere, og efterdønningerne af uheldet har aldrig sluppet Momota helt.

- Jeg har indset, at jeg ikke længere kan nå den position, jeg sigter efter - at være nummer et i verden igen.

- Jeg har haft en god karriere, siger Momota på et pressemøde ifølge Reuters.

Den 29-årige japaner er aktuelt rangeret som nummer 52 i verden, og det gør ham blot til den syvendebedste japaner på verdensranglisten.

Han kan se tilbage på en imponerende karriere, hvor han blev verdensmester i både 2018 og 2019 - i sidstnævnte tilfælde ydmygede han Anders Antonsen i finalen.

Til gengæld røg Momota tidligt ud ved hjemmebane-OL i Tokyo i 2021, og han missede legene i Rio på grund af en gamblingdom.

Den rapfodede japaner havde et godt overtag på danskerne i løbet af sin karriere. Eksempelvis har Momota vundet 14 ud af 17 kampe mod Viktor Axelsen, seks ud af syv mod Anders Antonsen og ni ud af ti mod Hans-Kristian Vittinghus.

Sponsoreret indhold