Sport11. april 2024

Tidligere landsholdsspiller indrømmer: Jeg var afhængig af kokain

Da den tidligere Liverpool-spiller Danny Murphy stoppede karrieren, blev suset på banen erstattet med et ekstremt stofmisbrug
Danny Murphy (tv) fik ni landskampe for det engelske landshold. Her i selskab med Michael Owen, Robbie Fowler og Paul Scholes i 2002.
Danny Murphy (tv) fik ni landskampe for det engelske landshold. Her i selskab med Michael Owen, Robbie Fowler og Paul Scholes i 2002.
 Foto: EMMANUEL DUNAND/Scanpix Denmark

Danny Murphy har efter karrierestoppet kæmpet mod sine indre dæmoner.

Livet på fodboldbanen og adrenalinsuset, der fulgte med, var ikke længere en del af hverdagen. Det var en svær omvæltning, efter han i mere end 20 år havde levet højt på adrenalin og dopamin.

Derfor begyndte han at tage andre midler i brug. Ulovlige midler.

Det fortæller han i et nyt afsnit af 'Ben Heath-podcast', skriver norske Dagbladet.

- Når man ikke længere har fodbold, bliver alle problemer bare store, fortæller Murphy, og indrømmer, at han i en periode var meget afhængig af kokain og marihuana.

Det startede for Murphy, som det sikkert gør for mange, med én gang om om. Men det kom hurtigt ud af kontrol:

- I en periode var jeg afhængig af det. Jeg nåede til et punkt, hvor jeg ikke kunne leve uden det, og det var bare noget lort.

- Man gør det måske kun én dag om ugen, men så måske bliver det hurtigt til to, og så forkæler man sig selv med en tredje dag. Og til sidst indhenter det dig, siger han.

Englænderen indstillede karrieren i 2013, og efter flere år med misbrug endte Danny Murphy med at gå i terapi. I dag er han heldigvis blevet stofferne kvit.

47-årige Murphy er mest kendt for sine syv år i Liverpool fra 1997 - 2004. I denne periode spillede han også ni A-landskampe for England.

Sponsoreret indhold