Sport6. maj 2024

Tidligere fodboldstjerne bekræfter: Uhelbredeligt syg

Den tidligere Bundesliga-målmand, Georg Koch, er afklaret med, at sygdommen kommer til at tage livet af ham, fortæller han
Georg Koch har arbejdet som målmandstræner efter sin aktive karriere. 
Georg Koch har arbejdet som målmandstræner efter sin aktive karriere.
 Foto: Jürgen Fromme/firo Sportphoto/p

Georg Koch er kun 52 år.

Efter sin aktive karriere, har han arbejdet som målmandstræner. Med 213 kampe i Bundesligaen, har han helt sikkert haft en god portion erfaringer at dele ud af.

Men i stedet for at glæde sig til sit otium, så skal den tidligere fodboldstjerne til at forberede sig på at dø.

Tyskeren har fået stillet en kræftdiagnose efter et rutinetjek hos lægen sidste år. Han modtog den endelige diagnose i april 2023: Kræft i bugspytkirtlen - uhelbredeligt.

- Alt det her pis blev opdaget under en rutinemæssig undersøgelse. Jeg følte mig ikke tilpas, og mine blodmålinger var påfaldende dårlige.

- Lægen gav mig seks måneder at leve i. Men han tog fejl. Jeg er her stadig, fortæller den 52-årige tysker i et interview med Bild.

Jeg skal dø

Koch er dog udemærket klar over, at sygdommen kommer til at slå ham ihjel.

- Sygdommen er uhelbredelig. Jeg kommer til at dø. Men Vorherre har endnu ikke besluttet sig for, hvornår han vil tage mig, siger Georg Koch.

Trods en vilje til at trodse lægens dystre udsigter, så er en dødsdom ikke noget, som Koch tager let på. Han er dog fats besluttet på, at se positivt på sin egen situation:

- Jeg må indrømme, at jeg har faser nu og da, hvor jeg ikke bare kan ignorere det. Men når man selv har været på en kræftafdeling og set, hvor meget lidelse der er, og at det rammer små børn og unge mennesker, så kan jeg ikke komme til en anden konklusion end, at jeg har haft et fantastisk liv, siger han.

Udover de mange kampe i den bedste tyske række, fik Georg Koch også mere end 100 kampe i 2. Bundesliga - den næstbedste tyske række.

Sponsoreret indhold