Sport27. juli 2023

Thomas Hitzlsperger kalder Jordan Henderson for hykler efter skifte til Saudi-Arabien

Thomas Hitzlsperger er homoseksuel og forstår derfor ikke Jordan Hendersons skifte til Saudi-Arabien
Thomas Hitzlsperger er utilfreds med Jordan Hendersons skifte, efter sidstnævnte har været fortaler for LGBT+-miljøet.
Thomas Hitzlsperger er utilfreds med Jordan Hendersons skifte, efter sidstnævnte har været fortaler for LGBT+-miljøet.
 Foto: Tom Weller/AP/Ritzau Scanpix

Jordan Henderson er en hykler. Det er essensen af den besked, som den tidligere tyske landsholdsspiller i fodbold Thomas Hitzlsperger torsdag har lagt ud på det sociale medie X, som før hed Twitter.

Det sker, efter at det tidligere torsdag blev officielt, at Jordan Henderson forlader Liverpool efter 12 år og skifter til Al Ettifaq i Saudi-Arabien.

- Så Jordan Henderson får endelig sit skifte til Saudi-Arabien. Fair play til ham, han kan spille, hvor han ønsker at spille, indleder 41-årige Thomas Hitzlsperger, inden han spidser pennen.

- Nysgerrig efter at vide, hvordan det nye brand JH kommer til at se ud. Det gamle er dødt!

- Jeg troede i en periode, at hans støtte til regnbuemiljøet ville være ægte. Dumme mig, skriver Thomas Hitzlsperger, der opnåede 52 landskampe for Tyskland og var på banen fra start i EM-finalen mod Spanien i 2008.

Tyskeren sprang i 2014 ud som homoseksuel, få måneder efter at han havde indstillet sin karriere, der blandt andet havde bragt ham til klubber som Aston Villa, West Ham og Everton i engelsk fodbold.

Thomas Hitzlsperger er ni år efter fortsat den mest profilerede mandlige fodboldspiller, der er sprunget ud som homoseksuel.

Det har vakt løftede øjenbryn og kritik, at netop Jordan Henderson har valgt at skifte til Saudi-Arabien, der er i gang med at hente mange topspillere til landet ved hjælp af skyhøje lønninger.

Saudi-Arabien er kendt som et land, hvor det er forbudt at være homoseksuel, og netop Jordan Henderson har været en varm fortaler for LGBT+-minoriteters rettigheder.

Thomas Hitzlsperger, som i dag er bestyrelsesmedlem i den danske fodboldklub AaB, henviser i kommentarsporet på Twitter til en udtalelse, som Jordan Henderson i 2019 kom med til mediet The Athletic.

- Tanken om, at nogen, som jeg elsker og holder af, ikke skulle kunne føle sig tryg eller tilpas ved at komme og se mig spille, hvis de var en del af LGBT-miljøet, får mig til at tænke på, hvilken slags verden vi lever i, sagde Jordan Henderson dengang.

Thomas Hitzlsperger mener, at Jordan Hendersons udtalelser fra 2019 er meget sigende for det hykleri, som englænderen har gang i efter tyskerens mening.

- Det siger det hele. Hans homoseksuelle venner kan ikke vide sig sikre, hvis de ønsker at se ham spille.

- Ingen tvang ham til at bakke op om regnbuemiljøet. Han valgte at gøre det. Hvorfor? Det giver ingen mening for mig mere, skriver Thomas Hitzlsperger.

Sponsoreret indhold