Sport30. januar 2024

Thomas Bjørn lander stor tjans: Får OL-job

Den ganske golflegende skal agere kaptajn under OL
De fire danske golfspillere, der skal repræsentere Danmark ved OL til sommer, får Thomas Bjørn som kaptajn.
De fire danske golfspillere, der skal repræsentere Danmark ved OL til sommer, får Thomas Bjørn som kaptajn.
 Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Den rutinerede danske golfspiller Thomas Bjørn skal hjælpe Danmark mod den første OL-medalje i golf.

Bjørn bliver nemlig sportslig ansvarlig for de fire danske golfspillere, der drager mod Frankrig til sommer.

Det oplyser Dansk Golf Union i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad for at få muligheden for at være OL-kaptajn, og jeg håber, at jeg kan hjælpe en eller måske endda flere af vores talentfulde spillere til Danmarks første OL-medalje i golf, siger Thomas Bjørn.

Turneringen bliver spillet på Le Golf National tæt på den franske by Versailles. Og her har Thomas Bjørn gode minder fra, da han var kaptajn for det europæiske hold, der sejrede på banen i Ryder Cup i 2018.

Direktøren for Dansk Golf Union, Morten Backhausen, ser det som en stor gevinst, at Bjørn gerne ville være årets OL-kaptajn.

- Det er en klar gevinst, at Thomas har sagt ja til at være kaptajn for OL-holdet. Han ved alt om, hvad det kræver at være med fremme i de største turneringer i verden, og han ved om nogen, hvordan man laver en god strategi til Le Golf National, siger han.

Det er endnu ikke på plads, hvilke fire danske golfspillere der kommer med til OL. Spillerne udtages efter verdensranglisteplacering ved skæringsdatoer i juni.

På herresiden ligger Thorbjørn Olesen samt tvillingebrødrene Nicolai og Rasmus Højgaard til at kæmpe om de to herrepladser.

Hos damerne ligner det genvalg til Nanna Koerstz Madsen og Emily Pedersen, men Nicole Broch Estrup nærmer sig de to på verdensranglisten.

Den olympiske golfturnering finder for herrernes vedkommende sted den 1. til 4. august. Dammerne spiller fra 7. til 10. august.

Sponsoreret indhold