Sport15. maj 2024

Thomas Arnoldsen mærker stor forskel: - Det var sindssygt ubehageligt

Landsholdsstjerneskuddet var gennem en svær tid i efteråret, hvor han måtte trække stikket helt. Nu er han tilbage på toppen, men han mærker en klar forskel
Pressemøde håndboldherrerneThomas Arnoldsen
Thomas Arnoldsen tænker tilbage på de svære måneder i efteråret.
 Foto: Jesper Sunesen

LÆS OGSÅ: Thomas Arnoldsen taler ud: Lå bare på sofaen og kunne intet

Det blev langt fra en drømmestart i sin nye klub for Thomas Arnoldsen, da han sidste sommer skiftede til Aalborg Håndbold.

Han havde det faktisk rigtig skidt.

"Fysisk og mental overbelastning" lød meldingen fra klubbens side i august sidste år, i hvad der endte med at blive en håndfuld måneder uden håndbold for stortalentet.

Først i december var han ovenpå igen.

Nu trives han igen – både på og uden for banen. De lange og hårde måneder har dog sat sine spor.

– Det har været meget op og ned. Det var jo slet ikke den start, jeg havde ønsket mig, da jeg kom herop, og det hele var rigtig svært. Jeg er til gengæld virkelig taknemmelig for hele måden, Aalborg Håndbold taklede det på, for de kunne sagtens bare have sagt, jeg skulle spille. De gav mig i stedet en masse ro og tid til at finde mig selv igen, fortæller han til SE og HØR.

Selv om han løbende har efterrationaliseret en hel del over den svære periode, så kan han fortsat ikke sætte en streg under, hvor det helt præcist ramlede for ham.

– Det var en rigtig hård periode, som har været svær for mig at sætte ord på. Alt gik efter planen, men pludselig sagde min krop bare stop. Det var sindssygt ubehageligt, og det var rigtig svært for mig at være i. Forhåbentlig finder jeg en dag ud af, hvad der reelt skete.

Pressemøde håndboldherrerneThomas Arnoldsen
Thomas Arnoldsen har storspillet for Aalborg Håndbold de seneste måneder.
 Foto: Jesper Sunesen

Selv om fødselsattesten fortsat kun siger 22 år, så har landsholdets nye stjerneskud gjort sig nogle vigtige erfaringer i kølvandet på sygdomsforløbet.

– Jeg har virkelig taget nogle ting med mig. Blandt andet det her med at lytte til mig selv og nogle gange huske på, at håndbold ikke er hele ens verden. Jeg har overskud nu, men jeg har nok stadig ikke helt det overskud, jeg havde for nogle år tilbage, men det bliver bedre og bedre. Det går i den rigtig retning.

Selv kan han mærke, hvordan det sidste år har ændret ham som person.

Både på godt og ondt.

– Jeg er måske en smule mere indadvendt nu og har lidt mere behov for at trække mig. Tidligere var jeg virkelig social, og der var fart på hele tiden. Nu tænker jeg nok lidt mere over tingene. Det kan jo være en god ting, men jeg savner at have lidt mere overskud. I længere sociale sammenhænge har jeg stadig brug for at trække stikket.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-05-15/20240512-163702-L-1920x1280we.jpg
Thomas Arnoldsen har allerede spillet sin ind i landsholdsvarmen.
 Foto: Terje Pedersen/NTB/Ritzau Scanpix

Thomas Arnoldsen kæmper lige nu for en plads i landstræner Nikolaj Jacobsens OL-trup.

Han har dog gjort sig pænt bemærket med mange flotte præstationer i Aalborg-trøjen de seneste måneder.

Ikke mindst i dobbeltopgøret mod Veszprem i Champions League, hvor han havde en stor andel i at Aalborg Håndbold kvalificerede sig til Final 4.

Sponsoreret indhold