Sport20. maj 2023

Theresa Eslund indrømmer: Ventede med at blive mor til karrieren var forbi

Havde forholdene været anderledes og mere som de er i dag ville Theresa Eslund ikke have ventet med at blive gravid, til hun havde lagt karriere på hylden
Til juni er det et år siden at Theresa Eslund og manden Mathias blev forældre for første gang.
Til juni er det et år siden at Theresa Eslund og manden Mathias blev forældre for første gang.
 Foto: Scanpix Denmark

I sommeren 2021 lagde Theresa Eslund støvlerne på hylden.

Her sluttede en karriere med 133 A-landskampe for Danmark og særligt en meget flot karriere i Brøndby-trøjen.

Og næsten helt præcist ét år efter hun spillede sin sidste fodboldkamp, kunne hun glæde sig over en ny titel – nemlig titlen som mor.

For 366 dage efter stoppet i 2021, blev Theresa Eslund og ægtemanden Mathias den 6. juni forældre til lille Loui.

Og strategien med at blive gravid efter karrieren på fodboldbanen var slut, var også et bevidst valg fra den tidligere danske landsholdsstjerne.

Det fortæller Theresa Eslund i SE og HØRs sportspodcast ”Af banen”.

- Jeg tror faktisk slet ikke, at man i min karriere tænkte, at det (graviditet, red.) var noget man skulle tilbage fra. Jeg spillede godt nok med en som fik et barn og kom tilbage.

- Det anerkendte jeg så meget. Det var sindssygt sejt, men jeg har aldrig tænkt, at det var noget jeg skulle gøre. Der var det mere normalt, at man spillede til man var færdig, og så bagefter kunne man stifte familie. Det er den strategi som jeg er gået efter, fortæller hun.

Den 1. januar 2021 trådte en ny aftale i kraft med FIFA. Den betyder, at spillerne blandt andet er sikret 14 ugers betalt barsel og et skærpet erstatningskrav, hvis klubben ophæver spillerens kontrakt på grund af graviditet.

Tidligere har en anden dansk landsholdslegende 34-årige Sanne Troelsgaard fortalt, at hun som 25-årig indså, at hun aldrig kunne være fodboldspiller og mor på samme tid.

Ville FIFA-aftalen fra 2021 være kommet noget før, ville både Troelsgaard og Eslund også have overvejet at blive mor imens karrieren stod på.

For når Theresa Eslunds Loui først kom til verden efter karrieren var forbi, har der ikke været muligheder for at dele de største oplevelser på fodboldbanen med sønnen.

- Det er altså nogle minder som man virkelig kan se tilbage på. Jeg er bare stolt af, at jeg kan dele mine minder med min mand og familie. Men hvis man også kunne gøre det med sine børn. Det ville være helt fantastisk, fortæller Theresa Eslund i ”Af banen”.

Til sommer får den tidligere Brøndby-stjerne lov til at opleve sin første VM-slutrunde. Det bliver dog ikke inde på fodboldbanen, men derimod uden for kridtstregerne, da hun er ekspert for Viaplay.

I "Af banen" kommer Theresa Eslund blandt andet også ind på sin tid som bødekassemester for Brøndby og hvordan Danmarks VM-chancer ser ud til sommer.

Sponsoreret indhold