Sport7. september 2023

Tennisstjerne advarer mod varme: En spiller kommer til at dø

Tennisstjernen Daniil Medvedev håber, at der bliver lavet flere tiltag mod varmen, inden der sker noget slemt
Daniil Medvedev var lykkelig for, at det kun tog ham tre sæt og knap tre timer i heden for at besejre Andrey Rublev. 
Daniil Medvedev var lykkelig for, at det kun tog ham tre sæt og knap tre timer i heden for at besejre Andrey Rublev.
 Foto: Sarah Stier/Ritzau Scanpix

- En spiller kommer til at dø, og så lærer de det.

Russiske Daniil Medvedev var onsdag alt andet end tilfreds med arrangørerne, da han spillede mod landsmanden Andrey Rublev i 35 graders fugtig varme i New York.

Den dystre forudsigelse faldt, mens han kiggede direkte ind i et kamera i en pause af kvartfinalen, som Medvedev vandt 3-0 i sæt på knap tre timer.

Og selv om han var kølet lidt ned efter sejren, var budskabet klart.

- Vi gav alt derude. Hvis kampen havde varet længere, vil vi give endnu mere. Og det er lidt farligt. Spørgsmålet er, hvor langt kunne vi fortsætte?

- Måske kunne vi spille fem sæt, og næste dag ville det være fint. Eller vi vil have en person, som falder om. Ligesom Yibing Wu, der faldt om i Washington, siger Medvedev på sit pressemøde ifølge Reuters.

Medvedev henviser til 23-årige Yibing Wu, der kollapsede over en stol på uhyggelig vis i første sæt i en turnering i Washington i juli og naturligvis måtte trække sig.

Medvedev kølede sig onsdag ligesom Rublev ned med håndklæder fyldt med is i pauserne, og russeren brugte også en inhalator undervejs.

Han kalder forholdene "brutale" og hævder, at han allerede i første sæt havde svært ved at se bolden og derfor spillede på instinkt.

Han opfordrer til at finde bedre løsninger i de tilfælde, hvor en hedebølge rammer en turnering.

- Vi kan sikkert ikke stoppe turneringen i fire dage, for det vil ødelægge alt med tv og billetter.

- Men kunne vi spille bedst af tre sæt under forhold som disse? Det vil nogle sikkert ikke bryde sig om. Jeg har ikke de rigtige løsninger, men det er bedre at tale om det, inden der sker noget, siger Medvedev.

Ifølge de nuværende regler ved US Open må spillerne i tilfælde af ekstrem varme tage en pause på ti minutter efter tredje sæt, og Medvedev proklamerer, at han havde planlagt at spæne i omklædningsrummet for at tage et koldt bad, hvis det var blevet aktuelt.

Medvedev møder i sin semifinale verdensetteren Carlos Alcaraz, der senere på onsdagen og i lidt mere menneskelige temperaturer slog Alexander Zverev i fire sæt.

Sponsoreret indhold