Sport12. marts 2024 (opd. 12. marts 2024)

Tennisbrag i vente: Rune tager kampen op

Holger Rune står over for Taylor Fritz i en afgørende ottendedelsfinale ved Indian Wells. Og skal Rune sejre, kræver det, at han håndterer Fritzs forbedrede serv, der har udviklet sig siden deres sidste møde
Holger Rune er mere toptunet end nogensinde.
Holger Rune er mere toptunet end nogensinde.
 Foto: Mpi04/AP/Ritzau Scanpix

Når Holger Rune onsdag tørner sammen med amerikaneren Taylor Fritz i ottendedelsfinalen ved Masters 1000-turneringen i Indian Wells, kommer meget til at handle om at kunne tæmme amerikanerens serv.

Serven er blandt den 26-årige amerikaners fremmeste våben, og siden de to spilleres seneste møde, er det våben blevet udviklet yderligere.

- Jeg server bedre nu, end jeg gjorde for et år siden. Markant bedre, siger Taylor Fritz på pressemødet efter sin seneste sejr i turneringen.

For næsten præcis et år siden mødtes de to spillere for første og hidtil eneste gang. Det skete ved Miami Open. Ved den lejlighed vandt Fritz i to sæt, men han føler, at Holger Rune står et bedre sted nu end forud for den kamp.

- Det føltes som om, han overtænkte det hele for meget i den kamp. Han gjorde ting, der ikke virkede naturlige for hans spil. Han slicede helt vildt meget eksempelvis, lyder det fra Fritz.

- Han spillede på en måde, som han normalt ikke gør.

Den 20-årige dansker ser ud til igen at nærme sig det høje niveau, som i slutningen af 2022 katapulterede ham helt op i den absolutte verdenselite.

Han nåede op som nummer fire i verden, men en skidt afslutning på 2023 gjorde, at han faldt nogle pladser tilbage. Han er nu nummer syv på ranglisten, mens Fritz ligger nummer 12.

Holger Rune vandt sin hidtil eneste Masters 1000-turnering i Paris i 2022. Fritz har også vundet en enkelt på det niveau. Det skete ved netop Indian Wells i 2022.

Sponsoreret indhold