Sport18. januar 2024

Tauson kan levere overraskelsen: Så god er hun

Clara Tauson møder torsdag den tidligere Australian Open-vinder Victoria Azarenka
Clara Tauson er for nyligt flyttet hjem til Danmark, hvor hun træner med Lars Christensen på KBs anlæg på Frederiksberg. 
Clara Tauson er for nyligt flyttet hjem til Danmark, hvor hun træner med Lars Christensen på KBs anlæg på Frederiksberg.
 Foto: Lillian SUWANRUMPHA/Ritzau Scanpix

Det var første gang i 56 år, at lille Danmark fik tre danskere videre i anden runde ved en grand slam, da både Caroline Wozniacki, Holger Rune og Clara Tauson gjorde det tidligere på ugen.

Af de tre er det nok Clara Tauson, som danskerne er mindst bekendt med. Tauson har gennem sin karriere været hårdt plaget af skader, og det har i perioder været svært for danskeren at spille sig med i de store turneringer som følge af en dårligere rangering.

Men danskeren har set fit ud i Australien, hvor hun også har et "nyt" våben med i form af Lars Christensen, som indtil for nyligt var Holger Runes træner siden barnsben.

Torsdag skal hun forsøge at levere overraskelsen mod verdens nummer 22.

Bedste resultat

21-årige Clara Tausons vel nok bedste resultat kom i 2022 ved netop Australian Open. Her imponerede danskeren stort ved at slå kvartfinalisten fra 2020, Anett Kontaveit, med 6-2 6-4 på bare en time og 19 minutters tennis og nå tredje runde af en Grand Slam-turnering for første gang i sin karriere.

I sommer spillede hun sig også til tredje runde ved French Open, hvor hun dog måtte se sig slået af russeren Elina Avanesyan i tre sæt.

Clara Tauson vandt Australian Opens juniorturnering i 2019.

En ordentlig mundfuld

Torsdag møder Tauson så hviderusseren Victoria Azarenka, som tidligere har været nummer ét på verdensranglisten og vundet Australian Open to gange.

34-årige "Vica" er mor til en dreng på 7 og har fungeret som et forbillede for flere af spillerne på WTA-touren, der har taget en pause fra tennis for at blive mødre. Herunder danske Caroline Wozniacki, der dog oprindeligt indstillede karrieren.

Hun har stået i finalen ved US Open tre gange og i semifinalen ved både French Open og Wimbledon.

Clara Tauson er måske ikke favorit mod den tidligere verdensetter, men danskeren har altså før leveret store resultater mod store spillere.

Tauson spiller ifølge programmet omkring middagstid torsdag - lige efter Holger Runes kamp på Margaret Court.

Sponsoreret indhold