Sport31. maj 2023

Tauson har mindeværdig fortid med French Open-modstander

Clara Tauson slog Leylah Fernandez i Australian Opens juniorfinale i 2019. Onsdag mødes de i French Open
Clara Tauson har en helt særlig fortid med Leylah Fernandez. 
Clara Tauson har en helt særlig fortid med Leylah Fernandez.
 Foto: Ritzau Scanpix

Tjekker man historikken for tidligere indbyrdes møder mellem Clara Tauson og onsdagens modstander i French Open, Leylah Fernandez, finder man ingenting på WTA's hjemmeside.

Men de to 20-årige har alligevel en fortid som modstandere, bare fra juniortiden.

Her tørnede de sammen flere gange, ikke mindst i Australian Open-finalen i 2019, hvor danskeren triumferede.

- Jeg husker en del, det var en god kamp. Jeg mener, at vi spillede mod hinanden fire gange og havde fede kampe, hun er en god ven, siger Clara Tauson forud for kampen i anden runde.

Som professionel har canadieren gjort sig mest bemærket, da hun i 2021 blev en sensationel finalist i US Open, selv om hun på det tidspunkt blot rangerede som nummer 73 i verden.

Nu er hun nummer 49, mens Tauson officielt er nummer 127, men med sejrene i French Opens kvalifikation og første runde har hun samlet point til at få comeback i top-100.

Bookmakerne vurderer kampen helt lige, men Tauson placerer favoritværdigheden hos Fernandez.

- Alt presset er på hende, da hun har været US Open-finalist og i lang tid har været i top-50. Jeg skal bare være glad for at være her og se, om jeg kan gøre det godt, lyder det fra danskeren.

Tausons spanske træner, Carlos Martinez, ser chancer for at vinde.

- Leylah er en god spiller, men Clara har fået selvtillid af at vinde tre kampe i kvalifikationen og første runde. Så jeg tror, det bliver en interessant kamp, hvor Clara har chancen for at vinde, siger Carlos Martinez.

Fernandez, der sidste år viste sit flair for at spille på det parisiske grus med kvartfinalepladsen i French Open, har stor respekt for Tauson.

- Hun er en ekstrem kraftfuld og meget dygtig spiller. Hun nåede top-50 på mere eller mindre samme tidspunkt som mig, men har så været ramt af skader og har holdt pauser.

- Det kan blive en god og interessant anden runde-kamp. Jeg husker, at det var en hård, hård juniorfinale i Australian Open. Mine trænere har kigget på hendes kamp i første runde, og så lægger vi en plan ud fra det, siger Fernandez.

Kampen er den fjerde på bane 6 onsdag med forventet kampstart først på aftenen.

/ritzau/

Sponsoreret indhold