Sport24. oktober 2023

Tæt på kæmpe FCK-overraskelse: - Det var en anden tid

FC København står bedre nu, end de gjorde, da de i 2020 var tæt på at levere en kæmpe overraskelse mod Manchester United, mener Rasmus Falk
Rasmus Falk og Viktor Claesson mener, at FC København går ind til kampen mod Manchester United med selvtillid.
Rasmus Falk og Viktor Claesson mener, at FC København går ind til kampen mod Manchester United med selvtillid.
 Foto: Paul Ellis/AFP/Ritzau Scanpix

En af de mest mindeværdige præstationer i Rasmus Falks karriere fandt sted for lidt over tre år siden.

Her mødte FC København storholdet Manchester United i Europa Leagues kvartfinale, som på grund af coronapandemien blev spillet på et mennesketomt stadion i Köln.

Falk tiltrak sig stor opmærksomhed ved at afdrible den ene United-spiller efter den anden i kampen, der sluttede 0-0 efter ordinær spilletid, før englænderne vandt i forlængelsen.

Oplevelsen er i frisk erindring hos fynboen op til tirsdagens gensyn med United i Champions League.

- Det var en anden tid og et andet sted i en periode, hvor der var covid. Det var en oplevelse for os. Vi var tæt på at spille os i en semifinale i Europa League, og det ville have været kæmpestort.

- Men helt ærligt synes jeg, vores hold er et bedre sted nu, end det var på det tidspunkt. Så ved jeg godt, at det er en anden kamp tirsdag, men jeg går til den her kamp med mere optimisme og tro på, at det kan lade sig gøre.

- Jeg synes, FC København har løftet sig til et andet sted, siger Falk.

Ligesom langt de fleste andre fodboldspillere har også FC Københavns spillere fulgt med i Premier League gennem årene, fortæller anfører Viktor Claesson.

Men gæsterne lader sig ikke skræmme af kulissen på Old Trafford, understreger han.

- Vi går ind med en god selvtillid. Vi er her ikke for at tage selfies, vi er her for at spille med og få et resultat med hjem. Jeg tror og håber, at vi kan hænge godt på i kampen, siger han.

FC København ligger næstsidst i Champions League-gruppen med et point, mens Manchester United som bundprop fortsat har sit første point til gode i dette års turnering.

Holdene mødes tirsdag klokken 21 dansk tid.

Sponsoreret indhold