Sport10. maj 2024

Tadej Pogacar vinder etape og udbygger sin føring

En veloplagt og velcyklende slovak skulle der til for at slå Filippo Ganna
Tadej Pogacar var suveræn på det sidste stejle stykke af fredagens enkeltstart.
Tadej Pogacar var suveræn på det sidste stejle stykke af fredagens enkeltstart.
 Foto: Jennifer Lorenzini/Reuters

Tadej Pogacar var fredag hurtigst, da 7. etape - en 41 kilometer lang enkeltstart - blev afviklet i Giro d'Italia.

Den slovenske UAE-stjerne lå efter specialisten Filippo Ganna (Ineos) det meste af vejen, men timede sine kræfter perfekt og slog slutteligt italieneren med 17 sekunder.

Samtidigt udbyggede han sin føring i klassementet til 2 minutter og 36 sekunder. Det er nu colombianske Daniel Felipe Martinez (Bora), der er nærmeste forfølger, efter at Geraint Thomas (Ineos) skuffede med en tiendeplads.

Briten er nummer tre med 2 minutter og 46 sekunder op til Pogacar efterfulgt at australierne Ben O'Connor og Luke Plapp, som begge har mere end tre og et halvt minut op til sloveneren i den lyserøde trøje.

Pogacar var ved første mellemtid blot nummer ti, men fik på det mellemste stykke kørt sig op som nummer tre, omend afstanden til Ganna voksede fra 44 til 47 sekunder.

Det sidste stykke gik dog opad, og det passede Pogacar klart bedst, og han satte med en suveræn opkørsel en meget tyk streg under sin favoritværdighed i løbet.

Pogacars danske hjælper, Mikkel Bjerg, fik lov at køre sig ud, og den tidligere tredobbelte U23-verdensmester i disciplinen kvitterede med en niendeplads.

Magnus Sheffield og Thymen Arensman blev henholdsvis nummer tre og fire, og dermed indtog Ineos fire pladser i top-10.

Lørdag venter årets første rigtige bjerge i Giroen. Tre stigninger venter, og efter 152 kilometer er der mål på kategori 1-stigningen Prati di Tivo.

Sponsoreret indhold