Sport21. juli 2023

Tabte på målfotoafgørelse: Så tæt var Kasper Asgreen på ny stor sejr

Det var få centimeter, der adskilte Kasper Asgreen og endnu en tur op på podiet
Kasper Asgreen var få centimeter fra at vinde en Tour de France-etape for anden dag i træk. 
Kasper Asgreen var få centimeter fra at vinde en Tour de France-etape for anden dag i træk.
 Foto: Ritzau Scanpix

Kasper Asgreen var fredag centimeter fra at tage sin anden etapesejr i træk i Tour de France.

Danskeren, der vandt torsdag, endte i en spurtduel med Matej Mohoric fra Bahrain Victorious om etapesejren, efter at de to sammen med Ben O'Connor var kørt væk fra en større frontgruppe.

Her formåede Mohoric lige nøjagtigt at kaste sin cykel frem, så den krydsede målstregen før Asgreens. Det stod dog først klart efter målfoto.

Det er slovenerens tredje Tour de France-etapesejr i karrieren.

I afslappet tempo krydsede feltet målstregen næsten 14 minutter efter Mohoric og Asgreen.

Alt tyder på, at det efterhånden kun er uheld, der kan fravriste Jonas Vingegaard den samlede Tour-sejr.

Dem undgik han fredag, og der blev derfor ikke ændret på Vingegaards suveræne føring på 7 minutter og 35 sekunder ned til Tadej Pogacar. De store klassementsryttere var slet ikke i fokus på etapen.

Den bød ikke på store bjerge, men var heller ikke flad. Det lignede derfor en oplagt udbrudsetape.

Af samme grund var adskillige ryttere ivrige efter at komme afsted. Først cirka 55 kilometer inde på ruten kom en større udbrydergruppe med blandt andre Mads Pedersen væk.

De blev hele tiden holdt i meget kort snor. Med 65 kilometer til mål kom en stor gruppe på 28 ryttere op til de forreste, hvorefter tøjlerne blev sluppet i feltet.

Nu sad en perlerække af profiler i front. Jasper Philipsen var der blandt andre. Ham ville alle de andre helt sikkert ikke have med til stregen, og håbet var nok at slippe af med den hurtige belgier på kategori 3-stigningen med cirka 30 kilometer til mål.

Her åbnede Kasper Asgreen ballet. Koldingenseren fik Ben O'Connor og Matej Mohoric med sig. Trioen trak hurtigt væk og kom først over toppen med cirka 20 sekunder ned til de nærmeste forfølgere.

På det forholdsvis flade stykke ind mod mål efter stigningen begyndte en intens jagt på Asgreen og co. Mads Pedersen endte i den nærmeste forfølgergruppe sammen med blandt andre Jasper Philipsen, Mathieu van der Poel og Christophe Laporte.

Men fronttrioen blev ved med at øge. Med fem kilometer til mål var forspringet på 30 sekunder, og det stod efterhånden klart, at Asgreen, O'Connor og Mohoric skulle køre om sejren.

O'Connor lignede på forhånd taberen af en spurtduel, så australieren prøvede med et angreb cirka 450 meter fra mål.

Men han havde ikke nok at skyde med, og så skulle det afgøres mellem Asgreen og Mohoric. Asgreen indledte sin spurt først og lå forrest, indtil Mohoric til allersidst altså fik overhalet Quick-Step-danskeren.

Lørdag er der bjerge på menuen for rytterne, når Jonas Vingegaard skal sikre Tour-sejren inden søndagens paradeetape til Paris. Seks kategoriserede stigninger skal bestiges. De sidste to er i kategori 1.

Se her, hvor tæt Kasper Asgreen var på at vinde for anden dag i træk:

Opdateres …

Sponsoreret indhold