Sport28. marts 2023

Sveriges landstræner Janne Andersson erkender: - Det er for dårligt

Janne Andersson indrømmer, at han gik over stregen i et interview efter landskampen mellem Sverige og Aserbajdsjan. Men der var ikke tale om racisme
Janne Andersson har været offer for voldsom kritik efter en debat med Viasat-eksperten Bojan Djordjic.
Janne Andersson har været offer for voldsom kritik efter en debat med Viasat-eksperten Bojan Djordjic.
 Foto: Ritzau Scanpix

Den svenske landstræner Janne Andersson har moralske tømmermænd oven på mandagens ophedede debat med Viaplay-eksperten Bojan Djordjic efter Sveriges sejr på 5-0 over Aserbajdsjan i EM-kvalifikationen.

På et pressemøde tirsdag eftermiddag erkender Andersson, at han gik over stregen i interviewet, hvor han spurgte den tidligere fodboldspiller, hvem han repræsenterer.

- Det er alt for dårligt. Alt, alt for dårligt, siger han ifølge TT om sin egen opførsel.

Djordjic spurgte i efterbehandlingen af kampen landstræneren, hvorfor kantspilleren Jesper Karlsson ikke havde fået mere spilletid i de to foregående kampe.

Efter storsejren var den diskussion unødvendig, syntes Janne Andersson, mens den tidligere AGF-spiller huskede ham på, at landstræneren repræsenterede ti millioner mennesker.

Som reaktion kiggede Janne Andersson på eksperten og spurgte, hvem Djordjic, der har serbiske rødder, repræsenterer.

Det er af nogle blevet udlagt som et spørgsmål med racistiske undertoner, og Djordjic forlangte da også straks en undskyldning. Den får han nu.

Andersson afviser dog, at han hentydede til Djordjics oprindelse.

- Jeg undskylder virkelig, hvis han har tolket det sådan, men sådan er jeg ikke. Det er rigtig ærgerligt, at det blev set sådan, lyder det fra landstræneren.

Sponsoreret indhold