Sport27. december 2022

Svensk landsholdsspiller i problemer: Anklages for hvidvask

En svensk fodboldspiller har ifølge anklageren hjulpet med at hvidvaske 150.000 svenske kroner
En svensk landsholdsspiller er anklaget for hvidvask.
En svensk landsholdsspiller er anklaget for hvidvask.
 Foto: Peter Sonander/Shutterstock/Ritzau Scanpix

En alvorlig anklage er blevet rettet mod en svensk fodboldspiller.

Tilbage i januar 2018 hjalp han ifølge anklagemyndigheden med at hvidvaske 150.000 svenske kroner, som svarer til cirka 100.000 danske kroner.

Ifølge anklagemyndigheden stillede vedkommende sin bankkonto til rådighed. Han modtog pengene og sendte dem samme dag videre i mindre portioner til otte forskellige modtagere.

Det skriver det svenske medie Expressen.

Hændelsen mistænkes for at være en del af en større svindelsag.

Spilleren, som stadig er aktiv og har landskampe for Sverige på cv'et, mener ikke, at han har gjort noget galt.

Han erkender, at han vidste, han ville modtage pengene. Fodboldspilleren forklarer over for politiet, at en ven havde vundet pengene på spil hos bookmakere og fik problemer med at sætte pengene ind på en konto, fordi han havde nået grænsen hos betalingssystemet Swish.

– En ven bad mig om at modtage pengene og siden swishe dem videre til visse numre. Jeg kendte ikke personerne, som jeg sendte dem til.

– Jeg swishede dem alle sammen. Derfor syntes jeg heller ikke, der var noget mærkeligt ved det. Eftersom jeg ikke fik betaling for det, tænkte jeg ikke mere over det, siger han ifølge Expressen.

Spilleren tilføjer, at han spurgte, om det var en joke, men det var det ikke, fik han at vide. Han vil ikke sige navnet på vennen.

Men anklager Carl Eideland køber ikke forklaringen.

– Man kan bare tænke ud fra sit eget perspektiv. Hvis 150.000 kroner blev sat ind på ens konto, ville man have en ret god idé om, hvor de kom fra. Og i afhøringerne har han sagt, at han har en ret god idé om, hvor de kom fra, siger han.

Fodboldspillerens advokat forventer, at han bliver frifundet.

Sponsoreret indhold