Sport2. oktober 2023

Svensk fodboldlandstræner stopper hvis EM glipper

Hvis Sverige ikke kvalificerer sig til EM i Tyskland, stopper landstræner Janne Andersson omgående
Janne Andersson har givet sig selv en meget svær opgave. 
Janne Andersson har givet sig selv en meget svær opgave.
 Foto: Fredrik SANDBERG/Ritzau Scanpix

Allerede om halvanden måned kan Janne Andersson være fortid som svensk fodboldlandstræner.

Hvis Sverige misser kvalifikationen til EM i 2024, stopper han således omgående, meddeler Det Svenske Fodboldforbund (SvFF) mandag.

Efter Sveriges mildest talt skuffende præstationer i EM-kvalifikationen har Janne Andersson været under pres, men han har nægtet at trække sig.

Efter et nederlag til Østrig i september har der samtidig været tvivl og spekulationer om landstrænerens situation, fordi hans kontrakt egentlig først står til udløb efter EM 2024.

Nu er der imidlertid ikke længere nogen tvivl om, hvordan landstræneren er stillet, hvis Sverige ikke kvalificerer sig til slutrunden i Tyskland.

- Det eneste, der er i mit hoved, er, at vi skal til EM, men efter nederlaget til Østrig kom der spørgsmål om min fremtid, og derfor vil vi gerne være tydelige med, hvad der gælder, siger Janne Andersson.

Selv om fodboldtræneren fortsat tror på EM-kvalifikationen, så kan han måske godt begynde at se sig om efter et nyt job.

Efter fem kampe er Sverige med fem point på tredjepladsen i sin gruppe, hvor kun de to bedste kvalificerer sig til EM.

Efter nederlaget til Østrig er Sverige syv point efter netop Østrig. Belgien fører gruppen med samme antal point som Østrig, men med en bedre målscore.

Sverige kan nå at indsamle ni point i de sidste tre kampe i EM-kvalifikationen. Den sidste kamp bliver spillet 19. november, hvilket altså kan blive Janne Anderssons sidste arbejdsdag.

- Det er godt, at alle ved, hvad der gælder for landstræner Janne Andersson. De samme forudsætninger er gældende for assisterende landstræner Peter Wettergren, siger SvFF-generalsekretær Håkon Sjöstrand.

Sponsoreret indhold