Sport26. marts 2023

Suveræn sejr: Stærk Holger Rune videre i Miami Open

Det danske tennisstjerne Holger Rune vandt en sikker sejr over argentineren Diego Schwartzman
19-årige Holger Rune fortsætter sin sejrsgang i Miami 
19-årige Holger Rune fortsætter sin sejrsgang i Miami
 Foto: Ritzau Scanpix

Holger Rune gik søndag sikkert videre i den store Masters 1000-turnering Miami Open.

Med en sejr i to sæt over Diego Schwartzman blev Rune klar til fjerde runde, der svarer til ottendedelsfinalen. Argentineren med det tyskklingende efternavn blev slået med 6-4, 6-2.

Holger Rune skal i næste kamp enten møde amerikanske Taylor Fritz, verdensranglistens nummer ti, eller canadiske Denis Shapovalov. Det afgøres senere søndag aften.

Under den bagende middagssol i Miami fik Holger Rune en optimal start mod Schwartzman, der er nummer 38 på verdensranglisten. Argentineren startede med at serve, men danskeren kom alligevel først på tavlen takket være et servebrud.

Det endte med at komme til at gøre forskellen i første sæt. Bortset fra ved 3-2, hvor Rune måtte afværge en enkelt argentinsk breakmulighed, var den unge nordsjællænder ganske sikker i eget udlæg.

Takket være en kontrolleret indsats kunne Rune sætte første sæt på kontoen med sin første sætbold.

Andet sæt startede som første med et dansk servebrud. Men denne gang kunne Rune selv ikke følge op, selv om Schwartzman begyndte at virke tydeligt frustreret.

Foran 1-0 kunne Rune slet ikke få serven til at fungere. Med en dobbeltfejl udlignede han for argentineren, og så fik Runes ketsjer underlaget at føle.

Den virkede dog stadig fint. For i det efterfølgende parti brød Rune tilbage og kom på 2-1. Det virkede til at knække Schwartzman. Derfra stod der nemlig Holger Rune på det meste.

Danskeren brød også til 4-1, og så var kursen sat mod fjerde runde.

Som Masters 1000-turnering rangerer Miami Open lige under de fire årlige grand slam-turneringer.

Det er første gang, at Holger Rune deltager i Miami Opens hovedturnering. Sidste år røg han ud i kvalifikationen.

Sponsoreret indhold