Sport7. oktober 2022

Superligaen skruer ned for lyset

Som konsekvens af energikrisen har to af Danmarks bedste fodboldrækker nu besluttet at skrue ned for lyset
FODBOLD
Når Lyngby og Viborg tørner sammen i Superligaen fredag aften, vil der blive sparet på lyset, når de to hold ikke er i aktion i de 90 minutter.
 Foto: Ritzau Scanpix

Danmarks to bedste fodboldrækker, Superligaen og 1. division, har sammen med mediepartnerne Viaplay og Discovery aftalt at begrænse lysforbruget under den igangværende energikrise.

Det får effekt fra den forestående spillerunde i weekenden, skriver Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

I produktionen ud over selve kampen vil man gå på kompromis med kvaliteten og spare energi ved at skrue mere ned for lyset end normalt. Det forklarer Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen.

- Generelt er fodboldklubber ikke særligt energiforbrugende virksomheder, men det er selvfølgelig meget synligt, når stadionlysene er tændt. Lyset er nødvendigt, når kampen skal kunne følges både på stadion og i tv - og også for at kunne bruge Thiele VAR, som benyttes i 3F Superliga.

- Men i det, der produceres uden om de to halvlege, har vi sammen med tv valgt at gå lidt på kompromis med den høje kvalitet, der produceres efter. Det er det rigtige at gøre i den situation, vi står i pt. – og har været et stort ønske fra klubberne, siger Claus Thomsen.

Allerede i den forgangne weekend blev flere af kampene afviklet med det nye energibesparende lysforbrug. Det bliver altså gældende for alle kampe til den kommende runde.

Sponsoreret indhold