Sport28. december 2023

Superliga-profil er blandt Klinsmanns udvalgte

FC Midtjyllands Cho Gue-sung og Tottenhams Son Heung-min er en del af Sydkoreas trup til Asian Cup
Cho Gue-Sung kom til FC Midtjylland i sommerens transfervindue og har lavet otte mål og to assist i Superligaen.
Cho Gue-Sung kom til FC Midtjylland i sommerens transfervindue og har lavet otte mål og to assist i Superligaen.
 Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Sydkoreas landstræner, Jürgen Klinsmann, har sat navn på de 26 spillere, der skal forsøge at sikre holdet succes til Asian Cup, der afvikles i januar.

Sydkorea har ikke vundet den asiatiske mestertitel siden 1960.

Det er blandt andre FC Midtjylland-angriberen Cho Gue-sung, der sammen med Son Heung-min fra Tottenham skal forsøge at gøre en ende på den koreanske titeltørke.

Asian Cup spilles fra 12. januar til 10. februar i Qatar, og Klinsmann er inden slutrunden optimistisk.

- Vi har mange forskellige styrker i truppen, der gør os til en af favoritterne, siger landstræneren ifølge nyhedsbureauet AFP.

Son Heung-min har gang i en god Premier League-sæson for Tottenham, hvor det er blevet til 11 scoringer i 18 ligakampe.

Ud over Tottenham-profilen indeholder truppen flere spillere, der har deres daglige gang på prominente adresser rundt omkring i Europa.

Bayern München-stopperen Kim Min-jae, PSG-kreatøren Lee Kang-in og Mainz-kanten Lee Jae-sung er alle også en del af Klinsmanns udvalgte.

- Når man kigger på holdet, mener jeg, at man som sydkoreaner kan være rigtig stolt over det, siger Klinsmann.

- Jeg har en god følelse, fordi spillerne gør det rigtig godt i deres klubber. De er skadefri, de er ambitiøse og de er sultne. Det er grundstenene for at spille en god slutrunde.

Norwich-spilleren Hwang Ui-jo, der tidligere har været en fast del af landsholdet, er dog ikke en del af Asian Cup-truppen.

Den 31-årige midtbanespiller er fortsat suspenderet af det sydkoreanske fodboldforbund, efter politiet i november indledte en efterforskning af spilleren, der af en ekskæreste blev beskyldt for uden samtykke at have filmet hende, mens de havde sex.

Sydkorea er til Asian Cup i gruppe med Bahrain, Malaysia og Jordan. Holdet åbner 15. januar mod Bahrain, tre dage efter værtsnationen Qatar har sparket slutrunden i gang mod Libanon.

Sponsoreret indhold