Sport10. juni 2022

Stjerner står bag ny VM-sang: Gør ligesom ved Re-Sepp-Ten

Burhan G, Ankerstjerne, Nicolai Seebach og Jarl Friis-Mikkelsen skal lave årets VM-hit sammen med danskerne
VM-sang burhan g ankerstjerne, nicolai seebach, Jarl Friis-Mikkelsen
Jarl Friis-Mikkelsen, Ankerstjerne, Nicolai Seebach og Burhan G skal stykke danskernes ord om landsholdet sammen til årets nye VM-sang.
 Foto: PR

Gennem årene har det været svært at få skabt en fodboldsang, som danskerne kunne bakke op om.

Sidste år formåede Gulddreng, der også er kendt som Malte Ebert, at jorde Alphabeats officielle EM-sang "Danish Dynamite", der har fået 1,9 millioner afspilninger, med sangen "Helt Sikkert", der i skrivende stund har 5,5 million afspilninger.

Men i år skal det være anderledes.

For at få hele Danmark med på årets nye VM-sang skal hele Danmark også være med til at skrive den, lyder det fra Carlsberg og DBU.

En af dem, der skal være med til at skrive årets fodboldsang, er Jarl Friis-Mikkelsen. Sammen med Burhan G, Ankerstjerne, Nicolai Seebach skal han forsøge at lave et VM-hit på niveau med "Re-Sepp-Ten" - på samme måde som han gjorde det dengang.

- Jeg var med til at skrive "Re-Sepp-Ten" tilbage i 1986 og på samme måde som nu, skrev vi den med inputs fra danskerne, siger Jarl Friis-Mikkelsen.

Dengang sendte danskerne nemlig breve ind om det danske landshold som et bidrag til teksten.

- Jeg glæder mig meget til at tage imod folkets tanker og ord og mærke følelserne til vores allesammens landshold. Over sommeren stykker vi det hele sammen og lægger lyd til ordene, så vi ender med en fodboldsang, der bliver danskernes helt egen sang til holdet, siger Jarl Friis-Mikkelsen.

Carlsberg og DBU har derfor lanceret en ny hjemmeside, hvor du kan komme med input til, hvad vi skal synge fra tribunerne.

- Fansene kender spillerne, de er verdensmestre i fællesskabsfølelsen omkring landskampe, og de ved, hvad der skal til for at sætte den helt rigtige stemning til slutrunder, siger Martin Ramtung, fankoordinator i DBU.

- Vi så sidste sommer, hvordan store landskampsoplevelser kan være med til at samle folk som sjældent set før. Derfor er de danske fans også de helt rigtige til opgaven om at bidrage til sangen til Herrelandsholdet, når de igen forhåbentlig skal give os alle sammen fodboldoplevelser ud over det sædvanlige, siger Martin Ramtung.

Sponsoreret indhold