Sport7. juli 2023

Stjerne skreg i smerte: Wimbledon-direktør forsvarer baner

Flere spillere er gledet på Wimbledons græs, men turneringsdirektør mener ikke, at det er banernes skyld
Der gik et gys gennem tilskuerne på Centre Court sent torsdag aften, da hjemmebanefavoritten Andy Murray gled i græsset.
Der gik et gys gennem tilskuerne på Centre Court sent torsdag aften, da hjemmebanefavoritten Andy Murray gled i græsset.
 Foto: Ritzau Scanpix

Græsunderlaget i Wimbledon er blevet et diskussionsemne, efter at flere spillere er gledet og kommet til skade, ikke mindst på Centre Court.

Torsdag aften skete det for to spillere i aftenens to kampe, men Wimbledons turneringsdirektør, Jamie Baker, forsvarer banernes beskaffenhed.

- Jeg er virkelig glad. Jeg synes, at overfladen er god og har så godt et greb, som jeg kan huske at have set så tidligt i turneringen, siger Jamie Baker ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den aktive legende Venus Williams gled og faldt tungt til jorden i sit nederlag på Centre Court mandag til Elina Svitolina.

- Jeg blev dræbt af græsset, sagde Venus Williams efterfølgende.

Ovenpå regn blev Novak Djokovics kamp udsat i næsten halvanden time, fordi spillerne udtrykte bekymring over overfladen.

Torsdag aften var den så gal igen. I slutningen af det meget tætte andet sæt mellem Alize Cornet og den forsvarende mester, Elena Rybakina, faldt Cornet og kom alvorligt til skade.

Hun fik længe behandling, men fuldførte kampen trods smerter.

I aftenforestillingen mellem Andy Murray og Stefanos Tsitsipas var det så Murrays tur til at glide, og han skreg i smerte, men sikrede sig dog tredje sæt, inden kampen blev afbrudt, da man ikke spiller senere end klokken 23 lokal tid.

Det preller dog af på Jamie Baker.

- Der har været en håndfuld, der er gledet, men der har virkelig ikke været mange overhovedet, siger turneringsdirektøren.

Wimbledon spilles frem til 16. juli.

Sponsoreret indhold