Sport3. maj 2024

Spillede med Mats Wilander og Stefan Edberg

Michael Mortensen blev 'adopteret' af stjernerne på det svenske landshold og droppede alt hvad der hed jantelov, fortæller han i det seneste afsnit af Af Banen
Inden Michael Mortensen arbejdede som tennistræner for blandt andre Li Na og Caroline Wozniacki, vant han flere DM-titler og spillede med i nogle af de største tennisturneringer i verden.  
Inden Michael Mortensen arbejdede som tennistræner for blandt andre Li Na og Caroline Wozniacki, vant han flere DM-titler og spillede med i nogle af de største tennisturneringer i verden.
 Foto: Jesper Sunesen

LÆS OGSÅ: På vild bytur med svensk tennislegende

Michael Mortensen har meget at takke Sverige og svensk tennis for.

- Jeg var jo så priviligeret, at jeg er blevet 'adopteret' af de svenske tennisspillere, hvor jeg var den eneste dansker, fortæller han i det seneste afsnit af SE og HØRs sportspodcast Af Banen.

Noget han kan takke blandt andre doublemakkeren Jan Gunnarssen, men også Stefan Edberg, Jonas B. Svensson og Mats Wilander for.

Ud med janteloven

Mortensen savnede i 80erne at spille i flere internationale turneringer, og gennem Jan Gunnarssen, blev han ad den vej inddraget på det svenske Davis Cup-hold.

- Jeg var I stand til at udvikle mig som spiller. Også den danske jantelov, det der med, at når man trænede Danmark, og hvis man spillede godt: "Jamen, du er bare heldig" og sådan noget.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-05-01/22151661753139-1920x1280we.jpg
Mats Wilander arbejder i dag som ekspert på Eurosport. Her fotograferet sammen med en anden tennislegende, amerikanske John McEnroe.
 Foto: Thibault Camus/ASSOCIATED PRESS

Anderledes positivt og opmuntrende blev han mødt af sine svenske kollegaer:

- Der havde svenskerne en helt anden ånd. Hvis man spillede godt til træning: "Ej, du blevet meget bedre" eller "du har da forbedret din baghånd eller forhånd?"

https://imgix.seoghoer.dk/2024-05-01/20141107-142847-A-1920x2609we.jpg
Stefan Edberg trænede blandt andre Roger Federer, som han vandt 11 titler med, efter sin aktive karriere.
 Foto: KARIM JAAFAR/Scanpix Denmark

Med Gunnarssen vandt Michael Mortensen blandt andet tennishistoriens længste tie-break ved Wimbledon i 1985. Den svensk/danske duo besejrede John Frawley og Víctor Pecci i første runde.

Og træningen med grand slam-mestrene hjalp danskerens egen udvikling.

- Så man fik den der fornemmelse af, at man godt kunne være med, selvom dem som jeg spillede med, var betydeligt bedre end mig. Men jeg udviklede mig stille og roligt, jeg blev en del af deres hold og rejste med dem rundt hele verden rundt.

- Jeg er meget taknemmelig overfor svensk tennis, hvad svensk tennis har gjort for mig, og det venskaber, som jeg har med alle de spillere, fortæller han.

Michael Mortensen er også svensk gift med sin hustru, Maria. I dag optræder han som TV-ekspert og kommentator for DR og Warner Brothers Discovery.

Sponsoreret indhold