Sport28. december 2023

Skriver historie: 18-årig dansker skifter til Ineos

Cykeltalentet Theodor Storm har skrevet under på en treårig kontrakt med Ineos, hvor han bliver første dansker
Theodor Storm skriver dansk cykelhistorie med sit skifte.
Theodor Storm skriver dansk cykelhistorie med sit skifte.
 Foto: ROBERT PERRY/Ritzau Scanpix

Det unge danske cykeltalent Theodor Storm træder ved årsskiftet ind på den helt store cykelscene.

I en pressemeddelelse oplyser Ineos, at 18-årige Storm har skrevet under på en kontrakt frem til 2026 med det britiske storhold.

Theodor Storm har i 2022 og 2023 kørt for NPV-Carl Ras Roskilde Junior, og i august offentliggjorde Team ColoQuick den 18-årige dansker på en kontrakt for 2024-sæsonen, men nu har Ineos ændret på det.

Det danske talent fra Roskilde kalder Ineos for "det perfekte match". Ved siden af karrieren på landevej er Storm også en del af det danske banelandshold, der til sommer skal forsøge at skaffe medaljer til Danmark ved OL i Paris.

- Dette skifte giver også mulighed for at fokusere på det kommende OL med det danske landshold, samtidig med jeg lærer sporten at kende på højeste niveau hos Ineos, siger Storm.

- Jeg ved, at holdet har enorme ambitioner i fremtiden, og jeg er stålsat på at bidrage med det, jeg kan, for at hjælpe med at opnå holdets mål.

Ineos oplyser, at den danske cykelkomet går direkte ind på World Touren, hvor han tilslutter sig flere store talenter som Joshua Tarling og Magnus Sheffield.

- Theodor er et meget spændende talent med en enormt potentiale, som vil bidrage med mere bredde til vores gruppe af store talenter, siger Ineos-direktør John Allert.

- Vores strukturerede tilgang vil give Theodor alle muligheder for at fortsætte den imponerende udvikling, han allerede har været igennem.

Dermed bliver Theodor Storm den første danske rytter på Ineos, og han bliver samtidig den yngste danske nogensinde på World Touren.

Theodor Storm hjalp ved junior-VM på landevej i Glasgow i august landsmanden Albert Philipsen til den samlede sejr. Samtidig sled Storm sig til en femteplads i løbet.

Derudover blev Theodor Storm i foråret nummer tre i juniornes udgave af forårsklassikeren Paris-Roubaix.

Sponsoreret indhold