Sport11. april 2023 (opd. 11. april 2023)

Skrækmelding fra lægerne: Nævnte karrierestop for leddegigtramte Mikkel Damsgaard

I 194 dage var Mikkel Damsgaard væk fra fodboldbanen. Der var dog risiko for, at han aldrig ville vende tilbage
Mikkel Damsgaard er igen i dag en del af det danske landshold. Men i en længere periode efter EM 2021 måtte han se på fra sidelinjen, da han var ude i over et halvt år med leddegigt.
Mikkel Damsgaard er igen i dag en del af det danske landshold. Men i en længere periode efter EM 2021 måtte han se på fra sidelinjen, da han var ude i over et halvt år med leddegigt.
 Foto: Ritzau Scanpix

Siden EM 2021 har Mikkel Damsgaard ikke haft gode betingelser for at vise det høje niveau fra EM frem.

I november 2021 blev han først indlagt på hospitalet og sidenhen også opereret i knæet.

Januar sidste år var der flere dårlige nyheder, da det viste sig, at han var ude i noget længere tid end forventet.

Infektionen i knæet havde nemlig skabt en gigtlignende tilstand i knæet, og den skade endte med at holde EM-darlingen ude i 194 dage.

Inden skaden var et stort skifte under opsejling, men sidste sommer endte han med at skifte Sampdoria ud med Brentford.

Men havde alt gået den forkerte vej med det gigtramte knæ, var Mikkel Damsgaard slet ikke at finde på fodboldbanen den dag i dag.

Det fortæller han i et længere interview på Brentfords hjemmeside.

- Lægerne nævnte, at det potentielt kunne ende i et karrierestop, men risikoen for det var meget, meget lav. Jeg var ung og frisk, og de var i stand til at overvinde det, så jeg var ikke så bekymret, men det var meget uheldigt, siger Mikkel Damsgaard til klubbens hjemmeside.

22-årige Damsgaard danner til dagligt par med Clara Benevenuta Zenia Dörge, og hun var blandt andet en stor støtte for offensivspilleren i en af karrierens værste perioder.

- Min kæreste, min familie og mine venner hjalp mig. Der var ikke meget, jeg kunne gøre. Det var ikke sådan, at jeg bare kunne gå i fitness-lokalet og arbejde hårdt for at få det til at gå over. Jeg var nødsaget til at vente og være tålmodig.

Og tålmodig har han, ligesom Brentford, været.

I første sæson i England er det blevet til 18 kampe i Premier League. Han har dog stadig sit første mål og sin første assist til gode i ligaen.

Sponsoreret indhold