Sport22. august 2023

Skeetskytten Jesper Hansen har kvalificerede sig til OL: – Det betyder meget

Skeetskytten Jesper Hansen skaffede i weekenden Danmark en plads til næste års OL i Paris.
Den danske skytte og OL-sølvvinder Jesper Hansen møder pressen på Hotel New Otani i Japan mandag den 26. juli 2021. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Jesper Hansen skal forsøge at forsvare sin OL-sølvmedalje.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Skeetskytten Jesper Hansen vandt en sølvmedalje ved det seneste OL i Tokyo, og i weekenden skaffede han Danmark plads ved næste års OL i Paris.

Det gjorde han ved at blive nummer fem ved VM i Baku i weekenden.

– Den ene ambition blev i hvert fald indfriet, at skaffe en OL-plads til Danmark, men femtepladsen var jeg ikke helt tilfreds med, når jeg var nået til finalen og var rigtigt godt skydende.

– Jeg havde en idé om, at jeg skulle prøve at vinde en guldmedalje, men hovedmålet var at nå finalen, så jeg kunne kvalificere mig til OL, så jeg må være tilfreds, siger Jesper Hansen.

Han skal først lige udtages officielt til OL, men det vil være en overraskelse, hvis der ikke står Jesper Hansen på den danske kvoteplads, og i så fald er det en fordel at have kvalificeret sig næsten et år før OL.

– Det betyder en hel del i forberedelsen, som man kan starte meget tidligere, og man skal ikke kæmpe hele året op til OL. Det har kæmpe betydning.

– Man har mere tid til at finpudse ting og få det hele til at stemme op til OL. Man behøver ikke at fortsætte i den samme rille for at forsvare sin plads. Man har mere tid til at bygge noget op og skabe noget nyt, fortæller den 42-årige skytte.

Han har allerede talt med landstræner Ennio Falco om, hvad der kan forbedres.

– Der er helt sikkert ting, jeg skal finpudse, og jeg har snakket med landstræneren om, hvad vi skal arbejde på. Der er ting i støbeskeen.

Verdensmesteren fra 2013 har troen på, at han fortsat kan slås med om medaljer ved de største events.

– Jeg har haft rigtigt godt år. Jeg ved ikke, om jeg er på mit højeste nogensinde, men resultaterne viser, at jeg er på rette vej, og jeg ser stadig ting, jeg kan arbejde videre med, siger verdensmesteren.

OL afvikles fra 26. juli til 11. august næste år.

Sponsoreret indhold