Sport24. august 2023

Skal vi dele? Suveræn duo vinder begge VM-guld efter vild finale

Amerikanske Katie Moon og australske Nina Kennedy delte onsdag aften guldet i kvindernes stangspringsfinale ved VM i atletik
Moon (tv) troede aldrig, hun ville dele en medalje. Konkurrentens præstation fik hende på andre tanker.
Moon (tv) troede aldrig, hun ville dele en medalje. Konkurrentens præstation fik hende på andre tanker.
 Foto: Ritzau Scanpix

En stangspringskonkurrence så spændende, at den endte med ikke én, men to x guld. Det er set før, men det er bestemt ikke hverdagskost, når der uddeles guldmedalje(r) i flertal.

Australske Nina Kennedy havde aldrig vundet en global titel, amerikaneren Katie Moon havde to, men ved World Athletics Championships i Budapest onsdag var de side om side, da de begge forsøgte at klare 4,95 meter for at snuppe titlen.

Ingen af de andre konkurrenter var længere med i stangspringsfinalen, da barren blev sat op til 4 meter og 90 centimeter, og de fleste troede, at der nu skulle findes en vinder.

Men med to imponerende spring, klarede begge kvinder også den nye højde. Den næste kunne ingen af dem til gengæld komme over, og da der stadig ingen vinder var fundet, måtte de tog tage sig en snak - for der skulle jo altså findes en vinder.

Kennedy og Moon, der minder om mændenes højdespringsfinale ved OL i Tokyo, fik en hurtig snak og kom frem til samme konklusion som Mutaz Barshim og Gianmarco Tamberi for to år siden - de blev enige om at dele guldet.

Efter en omfavnelse brød Kennedy sammen i tårer ved erkendelsen af, hvad de to havde opnået.

- Jeg sprang ud af min hud i aften. Det var super vanvittigt, sagde Kennedy, der tilføjede otte cm til sin egen australske rekord fra 2021.

- Jeg følte, at hele stadion så hvert eneste hop. At vinde en guldmedalje er bare en drøm, der går i opfyldelse. Jeg vidste, at jeg kunne komme på podiet, men det var et mirakel at få guldet. Så jeg tror, ​​der skete et mirakel i aften.

Konkurrenten Moon forlod også arenaen som en glad kvinde.

-Da finalen startede, troede jeg ikke, at det ville fungere for mig at dele en guldmedalje, sagde hun, men nu er jeg fuldstændig tilfreds. Hvilken kamp det var, sagde hun anerkendende.

Sponsoreret indhold