Sport26. januar 2024

Sinner slår Djokovic og er i sin første grand slam-finale

Jannik Sinner er finaleklar i Australian Open efter sejr over Novak Djokovic. I to sæt var det ren ydmygelse
Jannik Sinner er klar til sin første grand slam-finale efter sejren over Novak Djokovic.  
Jannik Sinner er klar til sin første grand slam-finale efter sejren over Novak Djokovic.
 Foto: Lillian Suwanrumpha/Ritzau Scanpix

Generationsskiftet i herretennis lader til at være under opsejling. Den fornemmelse sad man med under fredagens første semifinale i Australian Open.

Her blev verdens mest vindende tennisspiller de seneste årtier, Novak Djokovic, udspillet i de to første sæt og tabte i fire.

Sejrherren var den unge italiener Jannik Sinner, der meget overbevisende spillede sig i karrierens første grand slam-finale.

Sinner vandt med cifrene 6-1, 6-2, 6-7, 6-3 efter 3 timer og 22 minutters spil.

Dermed kan den 22-årige Sinner på søndag vinde sin første grand slam-titel. Dem har Djokovic 24 af som rekordholder.

Sinner, der er nummer fire i verden, har vist storform under dette års Australian Open, og i semifinalen mod verdensetteren gik det op i en højere enhed.

Man skal grave dybt i historiebøgerne for at finde eksempler på, at Djokovic blot vinder tre partier sammenlagt i de to første sæt af en grand slam-kamp.

Men serberen kunne ikke stille meget op. Han servede faktisk fint og fik mange førsteserver ind, men Sinner returnerede på et uhørt niveau. Faktisk mindede det lidt om Djokovics returneringer, når de er bedst.

I de to første sæt vandt Sinner cirka halvdelen af boldene, når Djokovic fik førsteserven i spil. Det er meget mod en stærk server som Djokovic.

I egne servepartier var Sinner klinisk. Djokovic spillede sig ikke til en eneste breakbold i hele kampen. Ifølge Eurosports kommentatorer er det aldrig før sket for Djokovic i en grand slam-kamp.

Til sammenligning udnyttede Sinner 5 ud af 11 breakchancer i semifinalen.

Samtidig lavede Djokovic flere fejl end normalt. Især hans forhånd svigtede gang på gang.

Den 36-årige serber kom dog godt med i tredje sæt, hvor der første gang var spænding om udfaldet, og spillet var jævnbyrdigt.

Det trak op til et Sinner-servegennembrud, da spillet ved stillingen 5-5 og 40-40 i Djokovics serv måtte afbrydes på grund af et ildebefindende på tilskuerpladserne.

Da kampen kunne genoptages, fyrede Djokovic et es af, og sættet gik i tiebreak.

Her kan Djokovic fremvise en skræmmende statistik, og hans kølighed i tilspidsede situationer fornægtede sig ikke.

Djokovic afværgede en matchbold ved stillingen 5-6 og udnyttede selv sin første sætbold til at vinde 8-6.

Så ville det være naturligt, hvis Sinner tænkte tilbage på sin Wimbledon-kvartfinale mod Djokovic i 2022. Her vandt Sinner også de to første sæt, men tabte alligevel kampen i fem sæt.

Men Sinner virkede upåvirket fra starten af fjerde sæt. Og Djokovic lod til at være mat. Djokovic lavede igen flere fejl og ved stillingen 1-1 og 40-0 i egen serv tabte serberen fem point i træk og blev dermed brudt.

Sinner gav stadig intet væk i egen serv, og han holdt nerverne i ro, da han skulle serve for sejren. Bagud 15-30 vandt han de næste tre bolde og kunne juble i triumf.

I finalen skal Sinner møde enten russeren Daniil Medvedev eller tyske Alexander Zverev, der mødes i den anden semifinale senere fredag.

Sponsoreret indhold