Sport26. januar 2024

Sinner efter sejr: Fornemmede Djokovic ikke var på toppen

Jannik Sinner tog Novak Djokovic på sengen, da han vandt Australian Open-semifinalen i fire sæt

Jannik Sinner skal på søndag spille sin første grand slam-finale.

Det blev en kendsgerning, da den 22-årige italiener fredag morgen dansk tid besejrede verdensetteren, Novak Djokovic, i Australian Open-semifinalen.

Serberen har ellers vundet turneringen ti gange og havde vundet sine seneste 33 kampe i Melbourne, men Sinner menneskeliggjorde sin 36-årige modstander, som han i perioder udspillede i sejren, der lød på 6-1, 6-2, 6-7, 6-3.

- Det var en meget, meget hård kamp. Jeg kom rigtig godt fra start, og i de to første sæt fornemmede jeg, at han ikke havde det så godt på banen, så jeg blev bare ved med at presse på, siger Sinner ifølge Reuters.

Djokovic spillede sig ikke til en eneste breakchance i hele kampen, og Sinner havde muligheden for at vinde i tre sæt, men han misbrugte en matchbold ved stillingen 6-5 i tredje sæts tiebreak.

- Jeg havde matchbold, men missede med forhånden, men sådan er tennis. Jeg prøvede bare at være klar til næste sæt, hvor jeg igen kom godt fra start.

Sinner, der ligger nummer fire på verdensranglisten, har i de seneste måneder lignet en spiller, der er klar til at vinde grand slam-titler. Som forbillede kan han bruge Djokovic, der har 24 af slagsen.

- Jeg glædede mig til kampen, da det er fedt at have den slags spillere, man kan lære af, lyder det fra Sinner.

Det var hans tredje sejr over Djokovic i otte indbyrdes møder, men det var første gang, at han fik has på serberen i en grand slam-kamp.

I 2022 tabte Sinner i fem sæt i Wimbledon-kvartfinalen efter at have vundet de to første sæt, og i 2023 tabte han i tre sæt i semifinalen samme sted.

- Jeg tabte til ham i semifinalen i Wimbledon sidste år og lærte meget af det. Det er en del af processen.

Sinner skal i finalen møde enten russeren Daniil Medvedev eller tyske Alexander Zverev, der mødes i den anden semifinale senere fredag.

Sponsoreret indhold