Sport18. januar 2024

Simon Pytlick taler ud om svær tid: - Jeg er tit kommet grædende hjem

Det danske håndboldhug havde ikke just en fornøjelig tid i folkeskolen
Simon Pytlick fik at vide af sin lærer, at han nok ikke ville blive til noget, når han var færdig med skolen. 
Simon Pytlick fik at vide af sin lærer, at han nok ikke ville blive til noget, når han var færdig med skolen.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Han scorer både mål og topkarakterer, hver gang han sætter sine fødder på en håndboldbane.

Hans skoletid hjemme på den sydfynske ø Thurø er derimod en helt anden fortælling. Her var det frikvartererne, han kom for.

I TV 2-dokumentaren ”Simon Pytlick – i medgang og modgang” fortæller Simon Pytlick ifølge tv2.dk om en svær skolegang, hvor han stødte på den perfekthedskultur, mange unge kæmper med i dag.

Og gjorde op med den.

Pytlick fortæller, at han lå lige på vippen til at få konstateret adhd, og den enorme udfordring med koncentrationen hjalp ikke på den manglende succes i skolen.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-01-18/20230130_jsu7369.jpg
Heldigvis behøver man ikke 12 i matematik for at være en blændende håndboldspiller. Sidste år vandt Simon Pytlick og co. VM-guld.
 Foto: Jesper Sunesen

Det gjorde unge Pytlick frustreret og ulykkelig.

- Specielt matematik var jeg enormt dårlig til, og jeg kom også tit grædende hjem til mine forældre, fordi jeg havde svært ved at acceptere, at jeg ikke kunne løse det dengang, jeg var yngre.

- Jeg følte i hvert fald, at jeg skulle have nogle gode karakterer for nærmest at kunne få et ordentlig liv efter skolegang, og jeg fik også på et tidspunkt at vide af en lærer, at hvis jeg ikke tog mig sammen, så var der ikke ret stor chance for, at jeg kunne få et arbejde, når jeg kom ud. Og det der håndbold, det var ikke noget, man kunne leve af, fortæller han.

Den dystre forudsigelse har håndboldhelten i dén grad gjort til skamme. I dag lever den knap to meter højre venstreback som bekendt af at spille håndbold - både på landsholdet og i tyske Flensburg-Handewitt.

Siden har han da også lært at fokusere mere på at have værdierne i orden og hjertet på rette sted.

”Simon Pytlick – i medgang og modgang” kan ses på TV 2 Play.

Sponsoreret indhold