Sport8. januar 2024

Simon Pytlick reflekterer over livet i Tyskland: - Jeg stod alene

Det har ikke kun været en dans på roser for Simon Pytlick efter skifet til Flensburg-Handewitt
Simon Pytlick fortæller om starten på tilværelsen i Tyskland. 
Simon Pytlick fortæller om starten på tilværelsen i Tyskland.
 Foto: Michael Rieck

LÆS OGSÅ: Simon Pytlick hylder særlig kvinde: Så meget betyder hun

Han er født og opvokset på Thurø lige syd for Svendborg, og hele håndboldopvæksten er naturligvis foregået på Sydfyn.

Derfor var det også et stort skridt, da GOG i sommer blev skiftet ud for Flensburg-Handewitt og dermed en ny tilværelsen en god mængde kilometer væk fra familien.

Selv om han er glad for skiftet og sit liv i Nordtyskland, så har der også været udfordringer undervejs.

– Det har været lidt kaotisk og er gået lidt op og ned. Pludseligt bliver man skadet, og så skal man affinde sig med at være i en ny position, fortæller han til SE og HØR.

Specielt det faktum, at der ikke altid er mulighed for at trille hjem til venner og familie har været udfordrende for 23-årige Pytlick, der nu mere end nogensinde udlever drømmen som professionel håndboldspiller.

– Det har krævet noget, for man har mange timer, hvor man bare er sig selv. Da jeg var i GOG, kunne jeg bare tage ud til mine forældre eller mine venner. Jeg fik masser af inputs, der ikke handlede om håndbold. Nu er det bare håndbold, håndbold og håndbold.

Godt nok er Flensburg ikke mange kilometer syd for den dansk-tyske grænse, men faktum er stadig, at den tidligere GOG-dreng har skulle vænne sig til livet i en ny kultur – og ja, et nyt sprog.

– Jeg synes, det var hårdt. Jeg stod alene med en lejlighed, hvor jeg ikke fik særlig meget hjælp, for jeg kunne ikke sproget. I Tyskland er der meget papirarbejde, så jeg stod for mange af de ting selv.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-01-08/20230219-191050-l-1920x1361we-3.jpg
Simon Pytlick og Lukas Jørgensen er nu holdkammerater i Flensburg-Handewitt.
 Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Til gengæld kan han glæde sig over, at der, som der efterhånden har været det i mange år, er lidt af en danskerkoloni i den tyske storklub.

Foruden Simon Pytlick selv tæller truppen også Kevin Møller, Emil Jakobsen, Johan Hansen, Mads Mensah Larsen, Lukas Jørgensen, Lasse Møller samt træner Nicolej Krickau, som Pytlick kender fra tiden i GOG.

– Jeg fik hurtigt koblet mig op på Emil (Jakobsen, red.), og danskerne hernede er generelt gode til at hjælpe. Det gjorde det en smule nemmere, men jeg synes, det var lidt svært i starten lige at finde hoved og hale i det hele.

For nu kan Simon Pytlick glæde sig over at være samlet med resten af landsholdet, der torsdag åbner EM-slutrunden mod Tjekkiet.

Sponsoreret indhold