Sport5. april 2024

Sikkerhedsfirma ytrede Vingegaard-bekymring før etapeløb

Jonas Vingegaard havde ytret bekymring over nedkørsler i Baskerlandet Rundt, men arrangøren reagerede ikke

De voldsomme styrt under torsdagens etape i Baskerlandet Rundt, som blandt andet kostede Jonas Vingegaard brud på kravebenet og flere ribben, kunne måske have været undgået.

Således ytrede den danske Tour de France-vinder sin bekymring over passager i løbet for flere måneder siden.

I januar holdt Safe Cycling, et firma der tilbyder sikkerhedsløsninger til ryttere, arrangører og tilskuere, et møde med Vingegaard og hans hold, og her luftede danskeren sine bekymringer omkring særligt nedkørslerne i Baskerlandet Rundt.

Det fortæller Markus Lærum, administrerende direktør og stifter af Safe Cycling, til TV 2 Sport.

Ifølge Lærum rakte Safe Cycling ud til arrangøren af Baskerlandet Rundt, men uden held.

- Jeg kan ikke sige, at de med os kunne have undgået styrtet, men højst sandsynligt til en vis grad, fordi vi kører ruten, vi taler med rytterne. Vi ville se, som vi så i dag (torsdag, red.), at det var en dårlig vej med en dårlig struktur, som de fleste bemærkede.

- Så baseret på input fra ryttere er det virkelig farligt at have denne vejoverflade på nedkørsler. Og Jonas rejste allerede bekymring for nedkørslerne. Vi vidste, at det var farligt, og at der skulle være gjort noget ved det, siger Lærum til TV 2 Sport.

Vingegaard var en af 12 ryttere, der kørte af asfalten i et sving og landede hårdt i rabatten. Her lå han stille i et kvarter, mens han blev tilset af sundhedspersonale, før han iført halskrave blev båret ind i en ambulance og kørt til hospitalet.

Senere torsdag kom Visma med en foreløbig prognose på Vingegaard, der gik på, at Vingegaard havde brækket kravebenet og flere ribben.

Holdet meddelte desuden, at Vingegaard var ved bevidsthed, og at hans tilstand var stabil. Han blev dog på hospitalet for en sikkerheds skyld.

Sponsoreret indhold