Sport22. november 2022

SE og HØRs karakterbog: Danmark skuffer mod Tunesien

Danmark fik en fesen start ved VM i Qatar. Vi vurderer her de danske spillerpræstationer
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Kan de vinde? Sådan er Danmarks chancer til VM
 SE og HØR

En sand ørkenfuser …

Tunesien begyndte kampen med højt pres. Og det virkede til at chokere danskerne.

Første halvleg var noget af en dødssejler uden dansk offensiv magi.

Eneste dansker med tryllerier i første halvleg var Kasper Schmeichel, der sikrede, at danskerne ikke var bagude til pause.

Danmark fik en skuffende start på slutrunden og måtte nøjes med 0-0.

Vi holdt nullet, og det er vel det eneste, man nu kan trøste sig med.

Herunder er karakterbogen fra Danmark mod Tunesien.

Vi kører med karakterer som i skolesystemet. -3 til 12.

Kasper Schmeichel: 7
Spillede ganske udmærket. Lækre sydamerikanske udspark, og med en fantastisk redning, der holdt OB-angriberen Jebali fra at score. Han var en sikker sidste skanse og levede op til sangen om at være en mur.

Joachim Andersen: 10 – KAMPENS SPILLER!
Stærk I duelspillet. Taber stort set ikke en hovedstødsduel. Man følte sig sikker i alle hans aktioner, og han satte stort set ikke en fod forkert.

Simon Kjær: 7
Stabil start uden store fejl. Måtte forlade banen af taktiske årsager. Tunesien kom dog for tæt på til, at han for får en pænere karakter.

Andreas “AC” Christensen: 7
Blokerede et hårdt skud med hovedet. Og det var ikke nok til at ryste ham. Brugte sin hurtighed til at afværge en friløber til Tunesien. My man!

Rasmus Nissen Kristensen: 02
Det var ikke ligefrem den VM-debut, man havde håbet på. Han begyndte kampen med lidt spøjse boldtab. Efter 24 minutter fik han sig et gult kort, og man kunne godt se, at han holdt sig tilbage, efter sin ostemad. Det blev aldrig skidegodt. Men ikke katastrofalt – og dermed består han.

Joachim Mæhle: 4
PrinsgeMæhlen var mere anonym, end vi plejer at se ham. Ingen store fejl. Men heller ikke mange lækkerier. Da Damsgaard kom ind, vågnede han offensivt og var farlig!

Pierre-Emile Højbjerg: 4
Han havde en vigtig ren tackling, der forhindrede en stor chance. Offensivt var der desværre ikke meget elegance over dansk-franske midtbanegeneral. Men han spillede stabilt hele kampen.

Thomas Delaney: 4
Rolig og sikker i pasningsspillet. Smuk tackling, som desværre gjorde ondt. Måtte lade sig udskifte. Modstanderne landede lige oven på Delaneys højre knæ, og han måtte ud. De så ellers fint ud.

Christian Eriksen: 4
Fine dødbolde. Men det var tydeligt at se, at Tunesien havde sat en spiller til at lege fangeleg med Eriksen hele kampen. Eriksen vandt ikke den leg. Vi havde forventet os mere af kong Christian.

Danmarks kamp mod Tunesien i billeder

Andreas Skov Olsen: 4
Danskerne søgte ham meget i første halvleg. Men på trods af fart og fikse driblinger, førte det aldrig til det store. Det endte med en udskiftning i det 65. minut.

Kasper Dolberg: 02
Meget anonym start. Den stille silkeborgenser gjorde ikke meget væsen af sig. Han havde en enkelt chance, hvor er et godt hovedstød kunne have bragt Danmark i front. Men ak.

Indskiftere:

Mikkel Damsgaard: 7
Damsinho startede med hæl og tå. Og lidt usædvanligt var han også et aktiv i den danske defensiv, hvor han erobrede flere bolde. Der skete mere med ham på banen.

Jesper Lindstrøm: 4
Desværre havde det ikke været jordens undergang, hvis han var blevet på bænken. Det var ikke meget, vi så til den ellers så formstærke dansker. Men i kampens forlængede spilletid kom han med kampens højdepunkt. Et knækspark uden lige var ved at snyde keeperen, der dog fik pareret til hjørnespark.

Andreas Cornelius: 4
Han havde blot været på banen i fem minutter, da han stod på det rette sted og burde have bragt Danmark foran. Men hovedstødsspecialisten valgte at forsøge med netop hovedet i stedet for at banke den ind med højreskøjten. Han brugte sin fremragende fysik, og tuneserne var overmatchet af Corner, der dog ikke slog til, da muligheden var der.

Mathias Jensen: 7
Midtbanespilleren kommer ind og gør det, han er bedst til. Nemlig at være på bolden. Han kom ind med offensive tanker, og han lignede en, der gerne ville mere. Han fik sig en advarsel, da hen begik et såkaldt professionelt frispark.

Kasper Hjulmand: 02
Danmark fik en kedelig start, og det så ud til, at danskerne manglede lidt struktur og det rette spændingsniveau. Der skulle gå 65 minutter, før han for alvor reagerede. Han skiftede formation og kastede tre friske spillere på banen. Men det var som om, at den danske taktiker var blevet luret af Tunesiens træner. Kigger man på spillermaterialet, skulle han have ført danskerne til sejr.

Det var ikke katastrofalt for Danmark. De har stadig chance for at nappe førstepladsen i puljen.

Sponsoreret indhold